preskoči na sadržaj

III. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN

Login
Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Anketa
Čemu se najviše veselite kada se bliži Božić?


Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2010.

Ukupno: 466126
Ovaj mjesec: 4822
Ovaj tjedan: 1002
Danas: 268
anka je kišilo nad Bres

e-Dnevnik

e-dnevnik za nastavnike


e-dnevnik za učenike

RED BUTTON

RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

UTC +1 (CET)

Prognoza vremena

 
Vijesti
Obilježavanje blagdana Tri kralja na francuski način
Tomislav Leček / datum: 15. 1. 2020. 16:12
Obilježavanje blagdana Tri kralja na francuski način

S početkom 2. polugodišta učenici 8. razreda obilježili su blagdan Tri kralja (Epiphanie) na francuski način. Na taj dan Francuzi jedu pitu od badema zvanu Galette des rois. Osoba koja pronađe u piti mali skriveni predmet (na francuskom la fève) postaje kralj toga dana te ima pravo naređivati ukućanima.

Učenici 8. razreda na isti su način proslavili blagdan (iako učenica koja je postala kraljica nije na žalost imala priliku iskoristiti svoju moć, ali su također odgonetnuli i poredali recept za pitu kako bi je sami mogli pripremati kod kuće.

Kamelija Habulin


[OPŠIRNIJE]Nova akcija prikupljanja starog papira za uređenje učionice na otvorenom
Tomislav Leček / datum: 10. 1. 2020. 16:06
Nova akcija prikupljanja starog papira za uređenje učionice na otvorenom

Prošle školske godine, zahvaljujući svima koji su sudjelovali u akcijama prikupljanja starog papira, izgrađena je učionica na otvorenom u kojoj ćemo na proljeće početi održavati nastavu. Ove godine pokrećemo novi niz akcija kojima želimo urediti prostor oko novoizgrađene nadstrešnice.

Prodajom papira želimo kupiti sadnice ukrasnog bilja i drvenu građu za izradu predmeta od drva.

Željeli bismo izraditi hranilice i kućice za ptice, kako bismo potakli učenike da pomažu pticama tokom zime i da ih ujedno promatraju i uče o njima.

Za naš školski vrt želimo izgraditi sklonište za insekte kako bismo prizvali korisne insekte koji oprašuju biljke i omogućili im da se sklone od kiše i vjetra.  

Kako bi vanjski prostor učinili učenicima ugodnijim za boravak izrađivat ćemo i ukrasne predmete od drva (vjetrenjače i vjetrokaze).

Drvene proizvode izrađivat će učenici osmih razreda, polaznici predmeta građanski odgoj. Razredi koji su zainteresirani moći će im u tome pomoći.

Akcija prikupljanja starog papira će se održati od ponedjeljka 13. siječnja do ponedjeljka 20. siječnja 2020.

Molimo učenike od prvog do četvrtog razreda da papir ostavljaju uredno složen na za to predviđeno mjesto u holu nove škole. Učenici od petog do osmog razreda papir ostavljaju u holu stare škole na označeno mjesto.

Akcije ćemo održavati jednom mjesečno.

Čuvajmo zajedno naše šume i uljepšajmo prostor učionice na otvorenom!


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima
Tomislav Leček / datum: 7. 1. 2020. 14:39
Obavijest roditeljima

Poštovani roditelji!

U srijedu, 8. siječnja 2020., neće biti primanja roditelja.


[OPŠIRNIJE]Sretan Božić i Nova 2020.!
Tomislav Leček / datum: 23. 12. 2019. 19:54

Sretan Božić i Nova 2017.!

Sretan Božić te svako dobro u Novoj 2020. godini učenicima, roditeljima te svim ljudima dobre volje žele djelatnici III. OSNOVNE ŠKOLA VARAŽDIN!


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje 27. obljetnice 7. gardijske brigade „Puma“
Tomislav Leček / datum: 23. 12. 2019. 18:54
Obilježavanje 27. obljetnice 7. gardijske brigade „Puma“

Učenici osmih razreda naše škole uključeni u projekt Domovinski rat sudjelovali su s učiteljicom Brankom Pentić 20. prosinca 2019. satu povijesti za učenike osnovnih škola.  Sat je održan u organizaciji Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“ u Parku 7. gardijske brigade hrvatske vojske u Ulici Zrinskih i Frankopana kod spomenika, s početkom u 10,30 sati. Učenicima je tom prigodom predstavljena povjesnica ove brigade, upoznati su sa značenjem navedene brigade u Domovinskom ratu i njenom doprinosu u stvaranju samostalne Hrvatske, kao i u mirnodopskom razdoblju.

Više u fotogaleriji.

Branka Pentić


[OPŠIRNIJE]Pravila ponašanja u školskoj sportskoj dvorani
Tomislav Leček / datum: 23. 12. 2019. 17:43
Pravila ponašanja u školskoj sportskoj dvorani

Donesena su pravila ponašanja u školskoj sportskoj dvorani koja će biti postavljena na vidno mjesto u dvorani. O potrebi pridržavanja pravila u sportu i odgovornom  ponašanju su s učenicima 6. b razreda razgovarali učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Darko Cvek i socijalna pedagoginja Vanja Bojanić.

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija
Tomislav Leček / datum: 23. 12. 2019. 17:34
Humanitarna akcija

Naši učenici sudjelovali su u humanitarnoj akciji u kojoj smo skupljali školski pribor za djecu iz Afrike. Akciju je organizirao Dječji forum u suradnji s Dječjim gradskim vijećem. Ponosni smo što  smo prikupili puno olovaka, bojica, flomastera, pastela, bilježnica, blokova, ravnala, trokuta, gumica, šiljila, pernica i ostalog pribora za pisanje i crtanje. Vjerujemo da ćemo razveseliti mnogu djecu iz siromašnih dijelova Afrike. Sve što smo prikupili do Afrike će odvesti sudionici automobilskog relija Budimpešta – Bamako.

Dio toga što smo prikupili možete vidjeti u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Čarolija glume i plesa
Tomislav Leček / datum: 22. 12. 2019. 10:04
Čarolija glume i plesa

Vesela, razigrana i rasplesana priredba održana je 12.12.2019. u 18 sati u Društvu naša djeca Varaždin. Autorica  priče „ Rasplesane boje“, Jelena Kočet Sekovanić , tog je dana promovirala svoju slikovnicu kroz glumu i ples. Zamolila je stoga da mali glumci 4. a razreda odrade dramski dio priče dočaravajući drvene bojice dok su rasplesanost predočili plesači plesnih studija „Takt“ i „Valcer“.

Kao i uvijek dosad, mali su glumci svoj dramski dio odradili vrhunski poput pravih profesionalaca i u društvu izvrsnih plesača na vrlo su lijep, dinamičan i veseo  način  predstavili priču o ljepoti različitosti.

Ponosna i sretna što su u vrlo kratkom vremenu uspješno izveli dramsku igru „Rasplesane boje“ pohvaljujem sve članove svoje male družine: Janu Biškup, Niku Cmrečak, Vanessu Cafuk, Jana Dilbera, Luciju Knez, Evu Kočet, Krstu Kočeta, Leu Mašić i Paulinu Tomašković.

Više u fotogaleriji.

Učiteljica Ružica Marčec


[OPŠIRNIJE]Nastavljamo s akcijama prikupljanja starog papira
Tomislav Leček / datum: 22. 12. 2019. 10:02
Nastavljamo s akcijama prikupljanja starog papira

Ponovno smo pokrenuli akcije prikupljanja starog papira. Akcije smo pokrenuli zbog želje da uredimo prostor oko učionice na otvorenom, da posadimo cvijeće, uredimo staze, izradimo kućice za ptice ili klupe za sjedenje. Prodajom papira želimo kupiti materijal potreban za izradu drvenih predmeta te boje i ukrasne biljke. Molimo učenike da nam pomognu u tome skupljajući  stari papir; novine, reklamne letke, časopise, stare udžbenike, kartonske kutije i slično. Akcije ćemo održavati jednom mjesečno a prva je na redu odmah poslije zimskih praznika.

Pozivamo sve učenike, učiteljice, učitelje i roditelje da se uključe te da preko praznika prikupljaju stari papir. O točnom terminu održavanja akcije bit ćete obaviješteni odmah nakon praznika.

Riješite se starog papira i uljepšajte prostor učione na otvorenom.

Hvala Vam!


[OPŠIRNIJE]Izabrali smo sportski uzor škole
Tomislav Leček / datum: 21. 12. 2019. 18:46

U petak, 20. prosinca, odabrali smo učenika koji je najbolji sportaš na našoj školi. Izbor nije bio lak budući da mnogi učenici treniraju različite sportove te su u tome vrlo uspješni. Svatko od predloženih kandidata trebao se  ukratko predstaviti okupljenima i navesti svoje uspjehe u određenom sportu. Nakon toga uslijedilo je glasanje. Ove godine za sportski uzor odabran je Luka Florijanić iz 8. b razreda. Luka je uspješan sportski ribolovac koji se ribolovom bavi od svoje 7. godine te je osvojio niz priznanja i pehara na sportskim natjecanjima.

Berislav Njegovec


[OPŠIRNIJE]Izrada maketa pariških građevina
Tomislav Leček / datum: 21. 12. 2019. 11:40
Izrada maketa pariških građevina

Nakon obrade glavnih građevina Pariza iz samog udžbenika i korištenjem video materijala i fotografija s Interneta, učenici  petih razreda dobili su zadatak  izraditi maketu jedne građevine po izboru. Time su dobili priliku na praktičan način utvrditi gradivo, uključiti se u međupredmetnu temu poduzetništvo i dokazati svoje kreativne vještine. Kod izrade su korišteni različiti materijali, od papira, kartona do tankih drvenih materijala. Uratci su vrlo uredni, precizni i s pažnjom sačinjeni. Pogledajte fotografiju i uvjerite se i sami!

Više u fotogaleriji.

Kamelija Habulin


[OPŠIRNIJE]Izrada božićnih kuglica na francuskom jeziku
Tomislav Leček / datum: 21. 12. 2019. 11:38
Izrada božićnih kuglica na francuskom jeziku

Kako bi obilježili Božić na francuski način, učenici 7. razreda pravili su čokoladne kuglice „truffes“ posljednji tjedan prvog polugodišta. Nakon što su pročitali i preveli recept, trebali su sami pripremiti truffes. Potom su ih kušali nasmijani, zadovoljni i zaprljanih ruku i lica od njima omiljene čokolade, a sve to uz pjevanje francuskih pjesama.

Više u fotogaleriji.

Kamelija Habulin


[OPŠIRNIJE]Školski medni dan
Tomislav Leček / datum: 20. 12. 2019. 14:33
Školski medni dan

U ponedjeljak,  9.12.2019., prvi razredi obilježili su  Školski medni dan. Glavni cilj  obilježavanja Školskog mednog dana je upoznavanje učenika prvih razreda  s konzumacijom meda u svakodnevnoj prehrani. Učenici su upoznati s dobrotvornim korištenjem meda.  Puno su naučili, zbrajali i oduzimali pčelice, pjevali i slikali. Na samom kraju kušali su ukusan med te dobili poklon pakete  koji su sadržavali staklenku meda i bojanku.

Više u fotogaleriji.

Učiteljice i učenici prvih razreda


[OPŠIRNIJE]Večer matematike
Tomislav Leček / datum: 17. 12. 2019. 15:23
Večer matematike

U četvrtak 12. prosinca 2019. održana je Večer matematike, projekt Hrvatskog matematičkog društva u kojem sudjelujemo već šestu godinu.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematike jest i čime se bavi.

Računali smo, istraživali, igrali math quiz, družili se uz božićne kolačiće i dječji punč, koji su nam pripremili naši vrijedni kuhari.

Na Večeri matematike sudjelovalo je oko 170 učenika, roditelja, baka, djedova, prijatelja… velikih i malih, svih koji matematiku vole manje ili više.

Ove godine prvi put smo organizirali MATH QUIZ u kojem je sudjelovalo 8 ekipa sastavljenih od učenika od 6. razreda do gimnazijalaca.

Bilo je vrlo napeto i zabavno tijekom cijelog kviza, a posebno prilikom proglašenja pobjednika i dodjele slatkih nagrada.

Hvala svima koji su svojim radom doprinijeli da je i ova Večer bila sjajna.

Više u fotogaleriji.

učiteljica matematike, Anica Vragović


[OPŠIRNIJE]Večer matematike
Tomislav Leček / datum: 10. 12. 2019. 15:10

Večer matematike


[OPŠIRNIJE]Radionice financijske pismenosti
Tomislav Leček / datum: 9. 12. 2019. 08:18
Radionice financijske pismenosti

Tijekom prvog polugodišta u našoj školi realiziran je projekt „Škola pametnih financija“ za sve predmetne razrede. Radionice „Dobre financijske navike“ organizirane su u suradnji s Erste bankom Varaždin u sklopu nacionalnog programa društveno odgovornog poslovanja Erste banke. Cilj ove radionice bio je razvoj financijske pismenosti unutar međupredmetne teme Poduzetništvo čiji je sastavni dio tj. domena Ekonomska i financijska pismenost. Radionice je djeci održala mama naših učenika gospođa Mirela Vizjak, osposobljeni trener Erste banke za rad po školama. Na radionicama su djeca učila što je to novac, odakle dolazi i kako se odgovorno troši. Bilo im je zabavno i veoma poučno. Svi planirani ishodi su ostvareni.

Ovaj projekt  je još jedan u nizu lijepih primjera suradnje između roditelja i naše škole koje godinama njegujemo.

Više u fotogaleriji.

Ivana Sukačić, učiteljica matematike


[OPŠIRNIJE]Obavijest o nastavku nastave
Tomislav Leček / datum: 2. 12. 2019. 21:20
Obavijest o nastavku nastave

Od utorka, 3. prosinca 2019. godine nastava se održava prema redovnom rasporedu.


[OPŠIRNIJE]Obavijest korisnicima školske dvorane
Tomislav Leček / datum: 29. 11. 2019. 17:46
Obavijest korisnicima školske dvorane

Poštovani korisnici,

od ponedjeljka 2. prosinca 2019. školska dvorana III. osnovne škole Varaždin nastavlja s radom prema unaprijed određenom rasporedu.

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike V. a, V. b, VII b., VIII. a i VIII b. razreda
Tomislav Leček / datum: 29. 11. 2019. 17:42
Obavijest za učenike V. a, V. b, VII b., VIII. a i VIII b. razreda

Nastava za učenike V. a, V. b, VII b., VIII. a i VIII b. razreda održat će se u ponedjeljak, 2. prosinca 2019. prema izmijenjenom rasporedu, s početkom u 8:00 sati. Školska kuhinja radi prema rasporedu. Za učenike koji putuju autobusom normalno je organiziran prijevoz.

 • Učenici svih razreda imaju užinu nakon 2. sata.

Učenici koji dolaze u školu donose sljedeći pribor (knjige) za nastavu:

 • V. a i V. b - Informatika i Francuski jezik
 • VII. b - Hrvatski jezik
 • VIII. a i VIII. b - Francuski jezik

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 2. sata za učenike:

 • V. a i V. b (koji nemaju izborni predmet)
 • VII. b
 • VIII. a i VIII b.

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 4. sata za:

 • sve učenike koji ostaju nakon 2. sata u školi (V. a i V. b).

[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 29. 11. 2019. 17:40
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U ponedjeljak, 2. 12. 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin. Nastava se će djelomično održati. Za učenike koji će doći u školu, a nisu navedeni privremenim rasporedom, organiziran bude, također, odgojno obrazovni rad.

Prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavljujem da je kontakt osoba za informacije vezane uz najavljeni štrajk ravnateljica škole dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.

Sve upite vezane uz navedenu tematiku možete slati na sljedeću adresu elektroničke pošte: ravnateljica@os-treca-vz.skole.hr


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje VII. razreda
Tomislav Leček / datum: 29. 11. 2019. 14:21
Obavijest za roditelje VII. razreda

Povjerenstvo za provedbu javnoga poziva i izbor najpovoljnije ponude uz predstavnike turističkih agencija održalo je sastanak 28. studenog 2019. na kojem su javno otvorene ponude pristigle na javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (maturalne ekskurzije).

Povjerenstvo je donijelo odluku da sve 4 pristigle ponude zadovoljavaju osnovnim uvjetima javnog poziva te da će biti predstavljene na roditeljskom sastanku, koji će se održati u srijedu, 4. prosinca 2019. s početkom u 17:00 sati u učionici geografije pa ovim putem pozivamo roditelje sedmih razreda da se odazovu jer će  na navedenom sastanku birati između pristiglih ponuda.

Popis pristiglih ponuda:

 1. TAUBEK TOURS - Šibenik
 2. TAUBEK TOURS - Biograd na moru
 3. VARAŽDINTOURS - Biograd na moru
 4. TRAKOSTYAN-TOURS - Vodice

Svaku od pristiglih ponuda agencije će detaljnije predstaviti na roditeljskom sastanku.


[OPŠIRNIJE]Dabar 2019 - međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja
Tomislav Leček / datum: 28. 11. 2019. 23:24
Dabar 2019 - međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar 2019, održano je po četvrti puta za redom u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske. Ovo natjecanje potiče razvoj računalnog razmišljanja kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje, čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije. Natjecanje je organizirano 12. - 15. 11. 2019. na CARNet-ovom sustavu Moodle.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra, CARNet-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Natjecanje se organizira u 5 kategorija:

 • MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda OŠ,
 • MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda OŠ,
 • KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda OŠ,
 • MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda OŠ i
 • GigaDabar za učenike svih razreda srednje škole.

Neovisno o kategoriji, učenici rješavaju 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta.

Naši učenici su se i ove godine natjecali pod mentorstvom učitelja informatike Tomislava Lečeka, njih čak 119,  te postigli vrlo zapažene rezultate. Svim učenicima čestitamo na postignutim rezultatima no posebno ističemo učenike koju su bili u top 10% najboljih u svojim kategorijama a  to su:

 • David Horvat, 7, b (koji je osvojio 2. mjesto u kategoriji MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda OŠ)
 • Ivano Brdar, 8. b
 • Ernest Štimac, 8. b
 • Lea Hojnik, 8. b
 • Bono Pintarec, 8. b
 • Marko Sokol, 8. a
 • Matej Posavec, 6. b
 • Greta Šimunuec, 5. b

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike V. i VI. razreda
Tomislav Leček / datum: 28. 11. 2019. 12:14

Nastava za učenike V. i VI. razreda održat će se u petak, 29. studenog 2019. prema izmijenjenom rasporedu, s početkom u 8:00 sati. Školska kuhinja radi prema rasporedu. Za učenike koji putuju autobusom normalno je organiziran prijevoz.

 • Učenici svih razreda imaju užinu nakon 2. sata.

Učenici koji dolaze u školu donose sljedeći pribor (knjige) za nastavu:

 • V. a i V. b - Informatika i Francuski jezik
 • VI. a i VI. b - Hrvatski jezik

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 2. sata za učenike:

 • V. a i V. b (koji nemaju izborni predmet)
 • VI. a i VI b.

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 4. sata za:

 • sve učenike koji ostaju nakon 2. sata u školi (V. a i V. b).

[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 28. 11. 2019. 12:12
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U petak, 29. 11. 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin. Nastava se će djelomično održati. Učenici koji će doći u školu bit će zbrinuti.

Prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavljujem da je kontakt osoba za informacije vezane uz najavljeni štrajk ravnateljica škole dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.

Sve upite vezane uz navedenu tematiku možete slati na sljedeću adresu elektroničke pošte: ravnateljica@os-treca-vz.skole.hr


[OPŠIRNIJE]Plivači treći u gradu
Tomislav Leček / datum: 28. 11. 2019. 11:27
Plivači treći u gradu

Dana 21. 11. 2019. na varaždinskim gradskim bazenima održano je ekipno prvenstvo osnovnih škola u plivanju. Učenici naše škole su odlično plivali i osvojili 3. mjesto i brončane medalje. Plivalo se u ovim disciplinama:

 • 50 m leptir
 • 50 m leđno
 • 50 m prsno
 • 50 m slobodno
 • 4 x 50 m mješovito
 • 4 x 50 m slobodno

Naši učenici su nastupili u svim disciplinama.

Voditelj: Darko Cvek


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike VIII. razreda
Tomislav Leček / datum: 27. 11. 2019. 15:26
Obavijest za učenike VIII. razreda

Nastava za učenike VIII. razreda održat će se u četvrtak, 28. studenog 2019. prema izmijenjenom rasporedu, s početkom u 8:00 sati. Školska kuhinja radi prema rasporedu. Za učenike koji putuju autobusom normalno je organiziran prijevoz.

 • Učenici svih razreda imaju užinu nakon 3. sata.

Učenici koji dolaze u školu donose sljedeći pribor (knjige) za nastavu:

 • VIII. a - Hrvatski jezik, Fizika, Informatika i Francuski jezik
 • VIII. b - Fizika, Informatika i Francuski jezik

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 4. sata za učenike:

 • VIII. a i VIII b (koji nemaju izbornu nastavu).

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 6. sata za:

 • sve učenike koji ostaju nakon 4. sata u školi (VIII. a i VIII. b).

[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 27. 11. 2019. 15:25
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U četvrtak, 28. 11. 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin. Nastava se će djelomično održati. Učenici koji će doći u školu bit će zbrinuti.

Prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavljujem da je kontakt osoba za informacije vezane uz najavljeni štrajk ravnateljica škole dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.

Sve upite vezane uz navedenu tematiku možete slati na sljedeću adresu elektroničke pošte: ravnateljica@os-treca-vz.skole.hr


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike VI. a, VI. b i VII. b razreda
Tomislav Leček / datum: 26. 11. 2019. 14:12
Obavijest za učenike VI. a, VI. b i VII. b razreda

Nastava za učenike VI. a, VI. b i VII. b razreda održat će se u srijedu, 27. studenog 2019. prema izmijenjenom rasporedu, s početkom u 8:00 sati. Školska kuhinja radi prema rasporedu. Za učenike koji putuju autobusom normalno je organiziran prijevoz.

 • Učenici svih razreda imaju užinu nakon 3. sata.

Učenici koji dolaze u školu donose sljedeći pribor (knjige) za nastavu:

 • VI. a - Hrvatski jezik (lektira; 10. i 11. mjesec), Informatika,
 • VI. b - Informatika, Hrvatski jezik (lektira; 10. i 11. mjesec), Francuski jezik
 • VII. b - Francuski jezik

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 4. sata za učenike:

 • VII. b, VI. a i VI. b (koji nemaju izbornu nastavu).

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 6. sata za:

 • sve učenike koji ostaju nakon 4. sata u školi (VI. b).

[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 26. 11. 2019. 14:10
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U srijedu, 27. 11. 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin. Nastava se će djelomično održati. Učenici koji će doći u školu bit će zbrinuti.

Prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavljujem da je kontakt osoba za informacije vezane uz najavljeni štrajk ravnateljica škole dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.

Sve upite vezane uz navedenu tematiku možete slati na sljedeću adresu elektroničke pošte: ravnateljica@os-treca-vz.skole.hr


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike VII. razreda
Tomislav Leček / datum: 25. 11. 2019. 12:39
Obavijest za učenike VII. razreda

Nastava za učenike VII. razreda će se u utorak, 26. studenog 2019. održati prema izmijenjenom rasporedu, s početkom u 8:00 sati. Školska kuhinja radi prema rasporedu. Za učenike koji putuju autobusom normalno je organiziran prijevoz.

 • Učenici VII. razreda imaju užinu nakon 2. sata.

Učenici koji dolaze u školu donose sljedeći pribor (knjige) za nastavu:

 • VII. a - Fizika i Informatika
 • VII. b - Hrvatski jezik (lektira; 10. i 11. mjesec), Fizika i Informatika

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 2. sata (nakon užine) za učenike:

 • VII. a (koji nemaju izbornu nastavu).

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 6. sata za:

 • sve učenike koji ostaju nakon 2. sata u školi (VII. ai VII b).

[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 25. 11. 2019. 12:38
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U utorak, 26. 11. 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin. Nastava se će djelomično održati. Učenici koji će doći u školu bit će zbrinuti.

Prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavljujem da je kontakt osoba za informacije vezane uz najavljeni štrajk ravnateljica škole dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.

Sve upite vezane uz navedenu tematiku možete slati na sljedeću adresu elektroničke pošte: ravnateljica@os-treca-vz.skole.hr


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara
Tomislav Leček / datum: 25. 11. 2019. 11:52
Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara

I ove školske godine obilježili smo u našoj školi Dan sjećanja na žrtve Vukovara, 18. 11.  Učenici osmih razreda pročitali su u svakom razredu kratak tekst o događajima koji su se zbili na početku Domovinskog rata i o bitki za Vukovar. Zapalili smo i lampaš za sve stradale u Vukovaru, pročitali pjesmu „Stoji grad“ Hrvoja Hegedušića i na panou, koji je bio postavljen na ulazu u školu, svaki zapisali jednu riječ koja nas je odmah asocirala na Vukovar.

Više u fotogaleriji.

Branka Pentić


[OPŠIRNIJE]Projekt Šafran
Tomislav Leček / datum: 25. 11. 2019. 11:44
Projekt Šafran

I ove školske godine učenici osmih razreda sudjeluju u projektu „Šafran“. Projekt je namijenjen učenicima u dobi od jedanaest do osamnaest godina. Projekt je cjelogodišnja aktivnost u koju se svake godine uključuju škole iz cijeloga svijeta. Nastao je na poticaj Europske unije, pod programom „Europe for citizen“ u suradnji s irskim Ministarstvom integracija i Holocaust Education Trust Ireland s kojima surađuje i naše Spomen područje Jasenovac koje nam je i poslalo lukovice šafrana. Više na sljedećim stranicama.

Projekt Šafran (The Crocus Project) na opipljiv način upoznaje mlade ljude s temom Holokausta i podiže svijest o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti. Uključivanje djece u sadnju lukovica i promatranje cvijeća kako raste potiče kontinuirano učenje o važnosti tolerancije i poštovanja. Lukovice žutog šafrana se ujesen sade u znak sjećanja na milijun i pol židovske djece i tisuće druge djece koja su umrla u Holokaustu. Žuti cvjetovi podsjećaju na žute Davidove zvijezde koje su Židovi bili prisiljeni nositi pod nacističkom vlašću. Šafran cvate krajem siječnja ili početkom veljače, otprilike u vrijeme Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust (27. siječnja).

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Obavijest kandidatima koji su se prijavili na natječaj za spremač/spremačica
Tomislav Leček / datum: 25. 11. 2019. 11:22
Obavijest kandidatima koji su se prijavili na natječaj za spremač/spremačica

Kandidati koji su se prijavili na natječaj za spremača/icu, objavljenog u vremenu od 4. 11. 2019. do 11. 11. 2019. pozivaju se na razgovor dana 27. studenog 2019. (srijeda) u 10,45 sati u prostoriji III. osnovne škole Varaždin (učionica hrvatskog jezika).

Detalje o sadržaju i načinu vrednovanja kandidata možete pronaći na ovoj poveznici.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike V. a, V. b i VIII. a razreda
Tomislav Leček / datum: 22. 11. 2019. 12:55
Obavijest za učenike V. a, V. b i VIII. a razreda

Nastava za učenike V. a, V. b i VIII. a razreda će se u ponedjeljak, 25. studenog 2019. održati prema izmijenjenom rasporedu, s početkom u 8:00 sati. Školska kuhinja radi prema rasporedu. Za učenike koji putuju autobusom normalno je organiziran prijevoz.

 • Učenici V. a, V. b i VIII. a razreda imaju užinu nakon 2. sata.

Učenici koji dolaze u školu donose sljedeći pribor (knjige) za nastavu:

 • VIII. a - Hrvatski jezik
 • V. a i V. b - Informatika

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 2. sata (poslije užine) za sve učenike.


[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 22. 11. 2019. 12:53
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U ponedjeljak, 25. 11. 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin. Nastava se će djelomično održati. Učenici koji će doći u školu bit će zbrinuti.

Prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavljujem da je kontakt osoba za informacije vezane uz najavljeni štrajk ravnateljica škole dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.

Sve upite vezane uz navedenu tematiku možete slati na sljedeću adresu elektroničke pošte: ravnateljica@os-treca-vz.skole.hr

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike VIII. razreda
Tomislav Leček / datum: 21. 11. 2019. 16:11
Obavijest za učenike VIII. razreda

Nastava za učenike VIII. razreda će se u petak, 22. studenog 2019. održati prema izmijenjenom rasporedu, s početkom u 8:00 sati. Školska kuhinja radi prema rasporedu. Za učenike koji putuju autobusom normalno je organiziran prijevoz.

 • Učenici VIII. a i VIII. b razreda imaju užinu nakon 2. sata.

Učenici koji dolaze u školu donose sljedeći pribor (knjige) za nastavu:

 • VIII. a - Hrvatski jezik i Informatika
 • VIII. b - Informatika

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 2. sata (poslije užine) za učenike:

 • VIII. b.

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 4. sata za učenike:

 • VIII. a.

[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 21. 11. 2019. 16:10
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U petak, 22. 11. 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin. Nastava se će djelomično održati. Učenici koji će doći u školu bit će zbrinuti.

Prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavljujem da je kontakt osoba za informacije vezane uz najavljeni štrajk ravnateljica škole dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.

Sve upite vezane uz navedenu tematiku možete slati na sljedeću adresu elektroničke pošte: ravnateljica@os-treca-vz.skole.hr

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike VI. i VII. razreda
Tomislav Leček / datum: 20. 11. 2019. 12:54
Obavijest za učenike VI. i VII. razreda

Nastava za učenike VI. i VII. razreda će se u četvrtak, 21. studenog 2019. održati prema izmijenjenom rasporedu, s početkom u 8:00 sati. Školska kuhinja radi prema rasporedu. Za učenike koji putuju autobusom normalno je organiziran prijevoz.

 • Učenici VI. a i VII. a razreda imaju užinu nakon 2. sata.
 • Učenici VI. b, i VIiI. b razreda imaju užinu nakon 3. sata.

Učenici koji dolaze u školu donose sljedeći pribor (knjige) za nastavu:

 • VI. a - Hrvatski jezik
 • VI. b - Francuski jezik, Hrvatski jezik i Informatika
 • VII. a i VII. b - Fizika i Informatika.

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 2. sata (poslije užine) za učenike:

 • VI. a.

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 4. sata za učenike:

 • VII. a i VII. b.

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 6. sata za:

 • sve učenike koji ostaju nakon 4. sata u školi (VI. b).

[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 20. 11. 2019. 12:51
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U četvrtak, 21. 11. 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin. Nastava se će djelomično održati. Učenici koji će doći u školu bit će zbrinuti.

Prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavljujem da je kontakt osoba za informacije vezane uz najavljeni štrajk ravnateljica škole dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.

Sve upite vezane uz navedenu tematiku možete slati na sljedeću adresu elektroničke pošte: ravnateljica@os-treca-vz.skole.hr

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest korisnicima školske dvorane
Tomislav Leček / datum: 19. 11. 2019. 15:16
Obavijest korisnicima školske dvorane

Poštovani korisnici,

tijekom štrajka djelatnika III. osnovne škole Varaždin školska dvorana neće se moći koristiti.

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike VI., VII. i VIII. razreda
Tomislav Leček / datum: 19. 11. 2019. 15:09
Obavijest za učenike VI., VII. i VIII. razreda

Nastava za učenike VI. a, VII. b, VIII. a i VIII. b razreda će se u srijedu, 20. studenog 2019. održati prema izmijenjenom rasporedu, s početkom u 8:00 sati. Školska kuhinja radi prema rasporedu. Za učenike koji putuju autobusom normalno je organiziran prijevoz.

Učenici koji dolaze u školu donose sljedeći pribor (knjige) za nastavu:

 • VI. a - Informatika
 • VII. b - Hrvatski jezik
 • VIII. a i VIII. b - Francuski jezik (izborni predmet)

Prijevoz autobusom organiziran je za sve učenike nakon 2. sata (poslije užine).


[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 19. 11. 2019. 15:08
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U srijedu, 20. 11. 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin. Nastava se će djelomično održati. Učenici koji će doći u školu bit će zbrinuti.

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Prijedlog programa izleta na Kalnik
Tomislav Leček / datum: 18. 11. 2019. 19:02
Prijedlog programa izleta na Kalnik

Ovdje možete preuzeti prijedlog programa izleta na Kalnik.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike V., VI. i VIII. razreda
Tomislav Leček / datum: 18. 11. 2019. 14:36
Obavijest za učenike V., VI. i VIII. razreda

Nastava za učenike V., VI. i VIII. razreda će se u utorak, 19. studenog 2019. održati prema izmijenjenom rasporedu, s početkom u 8:00 sati. Školska kuhinja radi prema rasporedu. Za učenike koji putuju autobusom normalno je organiziran prijevoz.

 • Učenici V. a, VI. a i VIII. a razreda imaju užinu nakon 2. sata.
 • Učenici V. b, VI. b i VIII. b razreda imaju užinu nakon 3. sata.

Učenici koji dolaze u školu donose sljedeći pribor (knjige) za nastavu:

 • V. a i V. b - Informatika
 • VI. a i VI. b - Hrvatski jezik
 • VIII. a i VIII. b - Fizika, Francuski jezik i Informatika.

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 2. sata (poslije užine) za učenike:

 • V. a
 • VI. a
 • VIII. a (učenici koji nemaju izborne predmete)

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 4. sata za učenike:

 • V. b
 • VI. b
 • VIII. b (učenici koji nemaju izborne predmete)

Prijevoz autobusom organiziran je nakon 6. sata za:

 • sve učenike koji ostaju nakon 4. sata u školi.

[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 18. 11. 2019. 14:34
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U utorak, 19. 11. 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin. Nastava se će djelomično održati. Učenici koji će doći u školu bit će zbrinuti.

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Izvješće s edukativnog projekta „Znanjem protiv mržnje“
Tomislav Leček / datum: 16. 11. 2019. 20:16
Izvješće s edukativnog projekta „Znanjem protiv mržnje“

 U petak, 8. studenog 2019., učenici Marin, Lovro, Ivan, Toni i Alan, polaznici dodatne nastave iz povijesti, s učiteljicom Brankom Pentić sudjelovali su u edukativnom projektu „Znanjem protiv mržnje“. Projekt je osmislio prof. Milivoj Dretar, a u fokusu je Drugi svjetski rat kao najveći ljudski sukob u prošlosti gdje su prekršena mnoga ljudska prava. Govori se i o marginalnim skupinama, o zaboravljenim povijesnim epizodama, o pozitivnim primjerima izgradnje odnosa u povijesti, a namijenjen je učenicima i njihovim učiteljima na temu učenja o toleranciji, razlikama, međukulturnom i religijskom dijalogu, pravima manjina, ksenofobiji. Ovo je bilo deveto izdanje ovog projekta u kojem naša škola sudjeluje od početaka, a organiziran je na dan kada se prije 81 godinu dogodila Kristalna noć kojom je započelo sustavno proganjanje Židova pod nacističkom vladavinom.

Ovogodišnji program skupa započeo je na Židovskom groblju gdje je nakon kratkog predavanja započela radionica. Učenici su podijeljeni u grupe i dobili zadatke. Zadatak je bilo pronaći grob jednog uglednog člana židovske zajednice, pročitati nešto o njemu i riješiti nekoliko zadataka, te na tom grobu posaditi lukovice šafrana. S nama na groblju bila je i gošća gđa Olive Hempenstall, veleposlanica Republike Irske. Nakon što su sve grupe obavile zadatak, krenuli smo prema vili Bedeković, gdje se na Dječjem odjelu Gradske knjižnice održao drugi dio programa. Ovdje nam se obratio zamjenik župana g. Paljak i veleposlanica Republike Irske. S obzirom da se skup vezao uz projekt Šafran (The Crocus project) koji je i osmišljen u Republici Irskoj i u kojem sudjeluje i mnogo hrvatskih škola, tema njenog govora je bio osvrt na taj projekt i njegovu važnost. Nakon toga smo pogledali kratki dokumentarni film “Elvira i Rifka” o sudbinama dviju Židovki. Analizirali smo i zadatke po grupama, a prof. Dretar odgovorio je i na postavljena pitanja učenika. Bilo je vrlo zanimljivo, a učenici su oduševljeni ovakvim učenjem na terenu.

Više u fotogaleriji.

Branka Pentić


[OPŠIRNIJE]Promicanje istine o Domovinskom ratu
Tomislav Leček / datum: 16. 11. 2019. 20:10
Promicanje istine o Domovinskom ratu

U ponedjeljak, 11. studenog 2019., ugostili smo u našoj školi, četvrtu godinu zaredom, branitelje iz UDVDR Kluba Petrijanec i Kluba Sračinec koji su učenicima osmih razreda održali dva sata povijesti u sklopu projekta Promicanje istine o Domovinskom ratu. Projekt je prošao na natječaju Ministarstva hrvatskih branitelja uz odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja. Uvodni dio otvorio je Vladimir Milavec, voditelj projekta, a nastavili su Damir Laljek i Franjo Mušić. Učenici su najprije  pažljivo slušali predavače, a zatim postavljali pitanja i razgledali i isprobali vojnu opremu. Sredstvima uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja za učenike i razrednike te učiteljicu povijesti izrađene su  majice koje su podijeljene učenicima, a učenici iz grupe Kreativa s učiteljicom Banek izradili su prigodne poklone koje smo uručili našim gostima.

Više u fotogaleriji.

Branka Pentić


[OPŠIRNIJE]Druga jesenska radionica
Tomislav Leček / datum: 13. 11. 2019. 22:19
Druga jesenska radionica

Održana je druga jesenska radionica projekta Mali vrt za održivo sutra u suradnji s Udrugom Gredica. Učenici 3. a i 3. c razreda ubrali su plodove iz vrta. Skupljali su sjemenke suhih biljaka i prikupili sjeme za proljetnu sjetvu. Sjeme su pospremili u papirnate vrećice koje su prethodno izradili. Također su naučili postupak sijanja i sadnje kao i potrebne uvjete za razvoj biljke. Na kraju su posijali sjemenke graha u pripremljene posude.

Dobili su i drvenu kućicu za ptice koju će sami obojati i tijekom zime u njoj ostavljati sjemenke.

Zanimljivo, poučno i korisno!

Više u fotogaleriji.

učiteljice Mirjana Orešković i Anja Kušen


[OPŠIRNIJE]AHA! pokusi
Tomislav Leček / datum: 11. 11. 2019. 15:54
AHA! pokusi

U našoj je školskoj dvorani je održana znanstvena predstava za učenike nižih razreda. Prof. Filip Mužina je odlučio podijeliti svoje znanje i iskustvo i pokazati učenicima kako znanost može biti zabavna. Na interaktivan i zabavan način je učenicima približio svijet znanosti, a pokusi koje je izvodio su imali neočekivane i iznenađujuće reakcije. Učenici su bili zadivljeni i uživali su u predstavi.

AHA! POKUSI su popularno – znanstvene radionice za djecu od 1. – 4. razreda. Cilj ovih radionica je popularizacija znanosti među najmlađim uzrastima. Radionice nude impresivne i zabavne pokuse uz iskustveni pristup što znači da djeca samostalno izvode eksperimente uz stručno vodstvo. Učenicima se pruža prilika da na siguran način i u sigurnom okruženju izvode različite znanstvene pokuse koji su prilagođeni njihovom uzrastu, a ove radionice su također i odličan uvod za daljnje razumijevanje predmeta poput fizike i kemije.

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Peti razredi posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu Metel Ožegović
Tomislav Leček / datum: 11. 11. 2019. 15:21
Peti razredi posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu Metel Ožegović

U ponedjeljak, 11. studenoga, povodom Mjeseca hrvatske knjige, učenici 5. a i 5. b razreda posjetili su Gradsku knjižnicu Metel Ožegović (odjel za djecu i odjel za odrasle). Ljubazne knjižničarke govorile su djeci o knjigama i časopisima: kako se čuvaju, posuđuju, nabavljaju. Učenici su mogli naučiti što je to referentna zbirka i što znači bibliofilsko izdanje neke knjige. Zanimljivo je bilo minijaturno izdanje francusko-njemačkog rječnika, bibliofilsko izdanje Balada Petrice Kerempuha, interaktivne knjige o dinosaurima i ljudskom tijelu, časopisi, stripovi, igrice i još puno toga. Vrijeme predviđeno za posjet knjižnici brzo je proletjelo. Učenici su se do škole vratili pješice. U pratnji učenika bile su učiteljice Jelena Novak Pojer i Zdravka Strmečki, učitelj Darko Cvek te asistentica Nataša Levanić.

Više u fotogaleriji.

Zdravka Strmečki


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike V. razreda - Informatika
Tomislav Leček / datum: 11. 11. 2019. 15:08
Obavijest za učenike V. razreda - Informatika

Učenici V.r azreda trebaju donijeti sa sobom u školu AAI identitet (korisničko ime i lozinku za pristup portalu ocjene.skole.hr) radi prijave za natjecanje koje će biti u srijedu 13. studenog 2019. nakon 6. sata (13:20) u informatičkoj učionici.

učitelj informatike Tomislav Leček


[OPŠIRNIJE]Svečano otvorena učionica na otvorenom
Tomislav Leček / datum: 11. 11. 2019. 15:07
Svečano otvorena učionica na otvorenom

U četvrtak, 7. studenoga, otvorena je naša učionica na otvorenom - nadstrešnica. Tom prigodom posjetio nas je gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok koji je u svojem obraćanju podsjetio da je ideja o izgradnji takve učionice potekla od samih učenika naše škole. Ravnateljica dr. sc. Jasenka Martinčević pohvalila je bivše učenice, polaznice izbornog predmeta Građanski odgoj i obrazovanje, i istaknula kako su prošle godine svi učenici, ali i roditelji, marljivo prikupljali stari papir i na taj način prikupili početna sredstva za izgradnju učionice na otvorenom. Ovaj je projekt  ostvaren zahvaljujući pomoći Grada koji je podmirio većinu preostalih potrebnih sredstava. Gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok, učitelj dr. sc. Berislav Njegovec, bivše učenice polaznice Građanskog odgoja i obrazovanja te tvrtka koja je izvodila radove od škole su dobili zahvalnice.

Ponosni smo na naše marljive učenike koji nisu odustajali od svog cilja!

Više u fotogaleriji.

Zdravka Strmečki


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike VI. razreda
Tomislav Leček / datum: 11. 11. 2019. 14:56
Obavijest za učenike VI. razreda

Nastava za učenike VI. razreda će se u utorak, 12. studenog 2019. održati prema izmijenjenom rasporedu, 4 školska sata, s početkom u 8:00 sati. Za učenike koji putuju autobusom normalno je organiziran prijevoz.


[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 11. 11. 2019. 14:53
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U utorak, 12. 11. 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin. Nastava se neće održati. Učenici koji će ipak doći u školu bit će zbrinuti.

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]„Realizacija m-učenja primjenom BYOD modela u osnovnoj školi“ čiji su autori mr. sc. Tamara Ređep, Tomislav Leček i dr. sc. Tea Pavičić Zajec, proglašen je najboljim radom CARNET-ove konferencije
Tomislav Leček / datum: 9. 11. 2019. 14:58
„Realizacija m-učenja primjenom BYOD modela u osnovnoj školi“ čiji su autori mr. sc. Ta

Učiteljica informatike mr. sc. Tamara Ređep i učiteljica razredne nastave dr. sc. Tea Pavičić Zajec iz I. osnovne škole Varaždin, te učitelj informatike Tomislav Leček iz III. osnovne škole Varaždin na CARNET-ovoj konferenciji za korisnike pod nazivom „Na granici mogućega“ predstavili su stručni rad „Realizacija m-učenja primjenom BYOD modela u osnovnoj školi“, koji je ujedno proglašen najboljim radom konferencije.

Na konferenciji koja se održala u periodu od 6. do 8. studenoga 2019. godine u Šibeniku, okupilo se više od 1100 sudionika te je predstavljeno više od 140 radova koji obrađuju teme vezane uz svrhovito korištenje novih tehnologija u obrazovanju.  

Najboljim radom konferencije Programski odbor je ove godine ocijenio dva rada, koji dijele prvo mjesto: „Kako procijeniti smislenost korištenja tehnologije u razredu?„ - autora Maja Vičič Krabonja, Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor, Slovenija i Magdalena Šverc, Zavod Antona Martina Slomška Maribor, Slovenija, te „Realizacija m-učenja primjenom BYOD modela u osnovnoj školi“ - autora mr. sc. Tamara Ređep, I. osnovna škola Varaždin, Tomislav Leček, III. osnovna škola Varaždin i dr. sc. Tea Pavičić Zajec, I. osnovna škola Varaždin.

U svom radu autori Ređep, Leček i Pavičič Zajec ističu kako unatoč relativno dobroj samoprocjeni osposobljenosti za korištenje mobilnih uređaja, učitelji uglavnom iskazuju negativan stav prema korištenju mobitela u obrazovanju, smatrajući da on bitno ne pridonosi kvaliteti nastavnog procesa. No, rezultati njihovog istraživanja pokazuju kako je velikoj većini učenika osnovne škole nastava zanimljivija kada smiju koristiti svoj mobilni uređaj, te da žele da više učitelja primjenjuje BYOD model na nastavi. Obzirom na razliku u stavovima učitelja i učenika, na kraju svog rada kroz SWOT analizu donose smjernice kako bi se školama olakšalo uvođenje i primjena BYOD modela.


[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 5. 11. 2019. 10:26
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U srijedu, 6. 11. 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin. Nastava se neće održati. Učenici koji će ipak doći u školu bit će zbrinuti.

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.

 

[OPŠIRNIJE]Prijedlog programa izleta na Papuk
Tomislav Leček / datum: 4. 11. 2019. 19:30
Prijedlog programa izleta na Papuk

Ovdje možete preuzeti prijedlog programa izleta na Papuk.


[OPŠIRNIJE]Izlet u Klagenfurt
Tomislav Leček / datum: 4. 11. 2019. 19:26
Izlet u Klagenfurt

Učenici od 5. do 8. razreda, koji uče njemački jezik, bili su u utorak, 29. listopada, na izletu u Klagenfurtu, glavnom gradu austrijske pokrajine Koruške. Osim učiteljica Željke Hutinski i Jelene Novak Pojer, koje su organizirale izlet, u pratnji učenika bile su i učiteljice Ivana Sukačić, Zdravka Strmečki, Ivana Banek i Branka Pentić. Interes za ovaj izlet bio je velik, stoga su za prijevoz bila potrebna dva autobusa, a realizacija putovanja povjerena je putničkoj agenciji Jakopić Travel. Prema svojoj  destinaciji krenuli su u 7.00 sati, a u grad Klagenfurt su stigli oko 11.00. Najprije su obišli  povijesnu  jezgru u kojoj se smjestio najveći dio značajnih građevina. Ondje se nalaze i dva najpoznatija gradska spomenika - Lindwurm i Mandl, oko kojih su vezane dvije gradske legende.

Prva govori o zmaju koji je maltretirao lokalno stanovništvo, sve dok lokalni vojvoda nije izgradio kulu i pozvao vitezove da se iz kule obračunaju s čudovištem. Prizor zmaja kako kruži oko kule danas se nalazi na gradskom grbu Klagenfurta, a zmaj je dobio i središnje mjesto na glavnom gradskom trgu - Neuer Platzu.

Druga legenda bavi se nastankom Vrbskog jezeraWörtherseea, koje se nalazi i u imenu grada (puno ime glasi Klagenfurt am Wörthersee).  Prema priči, na tom se području nekoć nalazio bogat grad, čije se stanovništvo odalo pomalo razvratnom životu. Tako su se jednom zabavljali dan prije Uskrsa te ih je čovječuljak (Mandl) upozorio da se raziđu kako bi izbjegli kaznu. Nisu ga poslušali, pa je uskoro grad poharala velika oluja te je nakon poplave nastalo današnje Vrbsko jezero. Na čovječuljka s bačvicom iz koje je tekla bujica vode danas podsjeća fontana u samome središtu grada.

Nakon obilaska gradskog središta učenici su imali slobodno vrijeme za šetnju, okrjepu, druženje i vježbanje njemačkog jezika, a nakon toga bilo je vrijeme za razgled prekrasnog Vrbskog jezera. Ubrzo je došlo vrijeme za polazak do  Minimundusa, poznatog zabavnog parka čija su posebnost minijaturne  građevine poput Eiffelovog tornja ili katedrale sv. Stjepana. Posebna atrakcija bila je gledanje 4D filma u kojem su  gledatelji „iskusili“ vožnju po Kineskom zidu. U zabavi i  igri vrijeme je brzo proletjelo. Djeca su razgledala Minimundus s velikim zanimanjem i oduševljenjem. U 18.00 sati krenuli su prema Varaždinu, a pred školu su stigli u 22:00. Učenici su vrlo dobro prihvatili program izleta, uživali su u putovanju te su pokazali veliki interes za prirodne i kulturne znamenitosti koje smo posjetili. Svojim su ponašanjem također pokazali  visoku razinu civiliziranosti i kulture.

Zdravka Strmečki


[OPŠIRNIJE]Obavijest kandidatima koji su se prijavili na natječaj za kuhara/kuharicu
Tomislav Leček / datum: 4. 11. 2019. 13:21
Obavijest kandidatima koji su se prijavili na natječaj za kuhara/kuharicu

Za kandidate koji su se prijavili na natječaj za kuhar/kuharicu, objavljenog u vremenu od 17. 10. 2019. do 25. 10. 2019. provest će se procjena i vrednovanje (razgovor) u petak, 8. studenog 2019. s početkom u 7:30 sati u prostoru III. osnovne škole Varaždin u učionici hrvatskog jezika.


[OPŠIRNIJE]Natječaj za popunu radnog mjesta
Tomislav Leček / datum: 4. 11. 2019. 11:15
Natječaj za popunu radnog mjesta

Otvoren je natječaj za popunu radnog mjesta. Više informacija u rubrici natječaj.


[OPŠIRNIJE]Izvješće s planinarskog izleta na Medvednicu
Tomislav Leček / datum: 1. 11. 2019. 22:39
Izvješće s planinarskog izleta na Medvednicu

Planinarska sekcija naše škole u suradnji s planinarskom sekcijom  OŠ Tužno organizirala je 26. 10. 2019. planinarski izlet na Medvednicu. Učenici u pratnji nekolicine učitelja krenuli su u jutarnjim satima prema Mariji Bistrici. Po dolasku posjetili su svetište Majke Božje Bistričke, te se kratko okrijepili. Planinarenje je započelo u selu Planina Donja, nekoliko kilometara udaljenog od Marije Bistrice, koja se ubrzo pretvorila u zanimljivu i ne prenapornu planinarsku šumsku stazu. Svuda su nas pratile tople  zrake jesenjeg sunca, šuštanje lišća pod nogama uz lagani povjetarac koji nas je hladio od vrućine. Učenici su se dobro zabavljali, ali i primjenjivali znanje iz osnova planinarstva na koje su ih podsjećale njihove vodičice, učiteljice Branka Pentić i Valentina Barešić. Na putu prema planinarskom domu Lipa Rog na 680 m nadmorske visine naišli smo na neobičnu kapelicu. Nakon okrijepe u domu, učenici su se mogli popeti na piramidu i uživati na igralištu u  društvenim igrama, prije povratka prema selu. Povratak u Varaždin bio je u večernjim satima. Sa zadovoljstvom možemo reći da smo ostvarili sve planirane ciljeve i upoznali nove prijatelje s kojima ćemo u budućnosti rado surađivati.

Više u fotogaleriji.

Ivana Banek


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava 5.a i 5.b razreda – Gaveznica i Trakošćan
Tomislav Leček / datum: 1. 11. 2019. 22:36
Terenska nastava 5.a i 5.b razreda – Gaveznica i Trakošćan

Učenici 5. a i 5. b razreda u pratnji razrednica Jelene Novak Pojer i Ivane Fiket te učiteljice Zdravke Strmečki bili su u srijedu, 23. listopada, na terenskoj nastavi u Lepoglavi i Trakošćanu.

Polazak na terensku nastavu bio je ispred škole u 8 sati. Najprije su posjetili geološki lokalitet Gaveznica u Lepoglavi (nalazište poludragog kamena ahata) gdje je bilo organizirano stručno vođenje poučnom stazom sve do prostora nekadašnjeg vulkana. Učenici su uživali proučavajući okolne stijene, a neki su pronašli i zanimljive primjerke ahata.

Nastavak terenske nastave obuhvaćao je posjet parku prirode Trakošćan gdje su učenici rješavali zadatke iz predmeta Geografija, Engleski jezik, Njemački jezik i Hrvatski jezik nakon čega su imali kraće slobodno vrijeme za šetnju, užinu, igru i uživanje pored jezera, a u Varaždin su se vratili u 13.30.

Svi odgojni i obrazovni zadaci izvršeni su prema planu terenske nastave.

Više u fotogaleriji.

Zdravka Strmečki


[OPŠIRNIJE]Dani kruha
Tomislav Leček / datum: 1. 11. 2019. 22:30
Dani kruha

Učenici 3. b razreda i folklorna grupa naše škole i ove su školske godine Dane kruha obilježili u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin.

Učenici su sudjelovali u različitim radionicama i aktivnostima povodom Dana kruha.

Nazivi radionica su: Izrada peciva, Keramičarska radionica, Jesenske košarice, Radionica TZK, Zaigrano pecivo, Foto radionica, Veseli kruščići, Životinje od lišća, Jesen u notama, Likovna radionica i Boje jeseni. Nakon radionica i užine slijedila je priredba na kojoj su nastupili i naši učenici. Folkloraši su izveli koreografije Klinček stoji pod oblokom i Jelica kolce vodila te recitaciju Babičin kruh, a učenici trećeg b razreda su otpjevali pjesme Listopad u gradu i Žuta pjesma te recitacije Kruh i Nad vinogradom sunce i oblaci.

Nagrađeni su velikim pljeskom, veseljem i čestitkama, a učiteljice Ivana Fiket i Suzana Kućar pozivom da ponovno dođemo u goste.

Prije odlaska počastili smo se raznim slano - slatkim pecivima i pozvali naše prijatelje na druženje i aktivnosti u našoj školi tijekom proljeća.

Više u fotogaleriji.

Ivana Fiket i Suzana Kućar


[OPŠIRNIJE]Mali vrt za održivo sutra
Tomislav Leček / datum: 1. 11. 2019. 22:29
Mali vrt za održivo sutra

U subotu, 26. listopada, na Gradskoj tržnici Varaždin, predstavnice/i učenika trećih razreda sudjelovali su u prezentaciji projekta Mali vrt za održivo sutra.

Prezentaciju je organizirala Udruga Gredica, a naše su učenice i učenici prezentirali razne jestive i ukrasne bundeve uzgojene na gredicama škola uključenih u projekt (Druga, Treća, Četvrta i Šesta osnovna škola Varaždin), pokazali postupak sijanja sjemenki u čašice sa zemljom, komunicirali s prolaznicima, odgovarali na upite na štandu te dijelili letke projekta.

Najviše su uživali nudeći zalogajčiće bundevina pekmeza na kruhu.

Pekmeze su napravili učenici VI. osnovne škole Varaždin.

Prolaznicima se jako svidjelo prezentiranje te su rado sudjelovali u akciji i pokazali veliko zanimanje za aktivnosti učenika.

Ovakva aktivnost pokazala se odličnom jer su djeca pokazala izvrsne komunikacjske, poduzetničke i organizacijske vještine - prava Škola za život!

Bravo naši trećaši!

Projekt Mali vrt za održivo sutra nastavlja se ove školske godine jesenskim radionicama u trećem a, b i c razredu.

Koje će daljnje aktivnosti provesti, čitajte uskoro!!!

Više u fotogaleriji.

Učiteljice Mirjana, Suzana i Anja


[OPŠIRNIJE]Nismo ni mi panjevi
Tomislav Leček / datum: 1. 11. 2019. 22:28
Nismo ni mi panjevi

U sklopu akcije ''Zasadi drvo, ne budi panj'' učenici naše škole zasadili su na školskom dvorištu sadnice jabuke i kruške. U akciji sadnje sudjelovali su učenici osmih razreda, ravnateljica dr. sc. Jasenka Martinčević i knjižničar Berislav Njegovec. Budući da je zemlja na školskom dvorištu puna kamenja nije bilo lako iskopati rupe za sadnice. Zahvaljujemo učenicima na njihovom trudu uz želju da i dalje sudjeluju u ovakvim akcijama.

Više u fotogaleriji.

Berislav Njegovec


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava – Vjerske ustanove u Zagrebu
Tomislav Leček / datum: 25. 10. 2019. 14:16
Terenska nastava – Vjerske ustanove u Zagrebu

Učenici 6.a i 6.b razreda u pratnji razrednica Branke Pentić i Dragane Sever te učiteljica  Ivane Banek i Zdravke Strmečki krenuli su u jutarnjim satima prema Zagrebu te uz najavljen posjet obišli Sabornu crkvu ( katedralu ) za Metropoliju zagrebačko-ljubljansku izgrađenu 1866. god. i pogledali ikonostas s ikonama te saznali od njihovog đakona nešto o bogoslužju Pravoslavne Crkve.

Nastavak terenske nastave obuhvaćao je po programu kazališnu predstavu Gradskog kazališta „ Žar ptica „ Ako kažeš, gotov si. Sadržajno je predstava obuhvaćala probleme vršnjačkog nasilja, približavajući poteškoće, muke i nesigurnost odrastanja i školovanja tinejdžera uz vidljive natpise kome se obratiti u slučaju potrebe. Izvrstan nastup mladih glumaca ostavio je vidljiv dojam na publiku i učenike.

Osnovne podatke o židovskoj vjeri saznali smo od vodičke u autobusu te samo prošetali dijelom grada gdje se nalazi zgrada sinagoge. Na prolazu prema Zagrebačkoj katedrali zastali smo kod Makete grada Zagreba te čuli informacije iz povijesti grada. Katedralom smo prošli i promotrili je kao najveću sakralnu građevinu i jedan od najdojmljivijih spomenika autora i arhitekta Hermanna Bolea.

Treći značajan vjerski objekt koji smo obišli bila je Zagrebačka džamija i islamski centar. Prošetali smo bogomoljom i  njihov nas je domaćin upoznao s osnovnim elementima islamske vjere, načinu bogoslužja i običajima koji to bogoslužje prate.

Ostatak slobodnog vremena učenici su proveli u Mcdonaldsu uz druženje i užitak.

Svi odgojni i obrazovni zadatci izvršeni su prema planu terenske nastave.

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava osmih razreda – posjet Tehničkom muzeju u Zagrebu
Tomislav Leček / datum: 25. 10. 2019. 14:11
Terenska nastava osmih razreda – posjet Tehničkom muzeju u Zagrebu

Učenici 8. a i 8. b razreda u pratnji razrednika Darka Škerbića i Zdravke Strmečki, učiteljica Ines Brckan i Marine Balažinec te ravnateljice Jasenke Martinčević bili su u srijedu, 16. listopada u  Zagrebu na terenskoj nastavi. Najprije su posjetili Tehnički muzej u kojemu je bilo organizirano stručno vođenje. Vidjeli smo rudnik, stare automobile i avione, planetarij…Posebno zanimljivo bilo je u dijelu posvećenom Nikoli Tesli i njegovim otkrićima. U nekim pokusima sudjelovali su i učenici.

Nastavak terenske nastave obuhvaćao je po programu posjet Memorijalnom centru „Dražen Petrović“ te razgled gradskog centra (Trg bana Jelačića, Markov trg, Kamenita vrata…) nakon čega su učenici imali kraće slobodno vrijeme za šetnju gradom.

Ostatak vremena učenici su proveli u šetnji maksimirskom šumom do poznatog Vidikovca i uživanju u lijepom jesenskom danu.

Svi odgojni i obrazovni zadaci izvršeni su prema planu terenske nastave.

Više u fotogaleriji.

Zdravka Strmečki


[OPŠIRNIJE]Jesenska radionica
Tomislav Leček / datum: 25. 10. 2019. 09:05
Jesenska radionica

Održana je prva od tri jesenske radionice projekta Mali vrt za održivo sutra u suradnji s Udrugom Gredica i voditeljicom Rusalkom Majer.

Radionica je trajala tri sata.

Učenici 3. b razreda na prvom su satu ubrali plodove iz vrta, imenovali ih, mirisali, kušali (ukrasne tikvice, mrkva, rajčica, andska jagoda i sl.)

Na drugom satu su skupljali sjemenke suhih biljaka kako bi prikupili sjeme za proljetnu sjetvu u vrtu. Naučili su kako se skupljaju sjemenke, sortiraju, slažu u papirnate vrećice koje su sami izradili, napisali nazive na vrećice i sl. Vrećice sa sjemenkama pohranili su kao blago koje će u proljeće posijati.

Na trećoj radionici naučili su kako se sije i sadi , uvjete potrebne za rast i razvoj biljke te sami posijali sjemenku mahune koje će rasti u razredu, uz prozor. Rast i razvoj sjemenke ovisit će o tome zalijevaju li je dovoljno i kako brinu o ostalim uvjetima.

Radionice su bile zanimljive, odvijale su se u našem dvorištu, na svježem zraku te su učenici s zainteresiranošću, veseljem i zadovoljstvomodradili sve planirane aktivnosti.

Više u fotogaleriji.

Suzana Kućar


[OPŠIRNIJE]Obavijest kandidatima koji su se prijavili na natječaj za učitelja/icu razredne nastave
Tomislav Leček / datum: 23. 10. 2019. 14:25
Obavijest kandidatima koji su se prijavili na natječaj za učitelja/icu razredne nastave

Za kandidate koji su se prijavili na natječaj za učitelja/icu razredne nastave, objavljenog u vremenu od 7. 10. 2019. do 15. 10. 2019. provest će se testiranje (pisana i usmena provjera) dana 30. listopada 2019. s početkom u 10:30 sati u prostoru III. osnovne škole Varaždin u učionici hrvatskog jezika.

Na sljedećoj poveznici može se pogledati sadržaj i način testiranja kandidata.


[OPŠIRNIJE]Obavijest kandidatima koji su se prijavili na natječaj za učitelja/icu njemačkog jezika
Tomislav Leček / datum: 23. 10. 2019. 14:15
Obavijest kandidatima koji su se prijavili na natječaj za učitelja/icu njemačkog jezika

Za kandidate koji su se prijavili na natječaj za učitelja/icu njemačkog jezika, objavljenog u vremenu od 7. 10. 2019. do 15. 10. 2019. provest će se testiranje (pisana i usmena provjera) dana 30. listopada 2019. s početkom u 9:00 sati u prostoru III. osnovne škole Varaždin u učionici hrvatskog jezika.

Na sljedećoj poveznici može se pogledati sadržaj i način testiranja kandidata.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o nastavku nastave
Tomislav Leček / datum: 23. 10. 2019. 13:09
Obavijest o nastavku nastave

U četvrtak, 24. listopada 2019. godine nastava će se odvijati prema redovnom rasporedu.

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 22. 10. 2019. 16:06
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U srijedu, 23. 10. 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin. Nastava se neće održati. Učenici koji će ipak doći u školu bit će zbrinuti.

Napomena: Terenska nastava učenika 5. razreda (Trakošćan - Gaveznica) će se održati prema planu u sirjedu 23. 10. 2019. Vođa puta je učiteljica Ivana Fiket. Polazak je u 8.00 sati. Školski autobus će ujutro dovesti učenike za terensku nastavu prema važećem rasporedu.

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Dan pješaćenja
Tomislav Leček / datum: 22. 10. 2019. 15:29
Dan pješaćenja

Učenici razredne nastave III. osnovne škole Varaždin obilježili su Svjetski dan pješačenja hodavši okolicom škole.

Ostavite svoje automobile, motocikle čak i bicikle i jednostavno, počnite pješačiti. I time vlastitim hodom obilježite i vi Međunarodni dan pješačenja 15. listopada.

Pješačenje je najjednostavniji i najsvrsishodniji oblik i čuvanja i unapređenja zdravlja. Ovaj oblik tjelesne aktivnosti je najjednostavniji te najpristupačniji za zdrave i bolesne, za svaku životnu dob i za oba spola. Pješačenje, posebice u prirodi, u kombinaciji s odgovarajućim vježbama blagotvorno djeluje na čovjekov organizam i općenito na njegovo psihičko i fizičko stanje. Znanstveno je dokazano i u praksi potvrđeno da redovito pješačenje i vježbe u prirodi najmanje tri puta tjedno u trajanju od 30 do 60 minuta povoljno utječu na:

 • rad srca i krvnih žila, te su dobra prevencija srčanim smetnjama
 • snižava i regulira krvni tlak
 • eliminira višak kilograma
 • smanjuje štetne masnoće u krvi, a povećava korisni kolesterol
 • osigurava psihičku ravnotežu i smanjuju psihičku napetost
 • smanjuje i regulira šećer u krvi
 • poboljšava cirkulaciju krvi
 • prevencija su za neke vrste kancerogenih oboljenja
 • potiče i poboljšava metaboličke procese
 • jača mišiće, ligamente i zglobove i povećavaju njihovu snagu
 • poboljšava kondiciju i opće fizičko stanje
 • utječe na smanjenje alijenacije (otuđenosti) i potiču socijalizaciju
 • utječe na oblikovanje tijela i očuvanje ljepote
 • produžuje život i čini ga sretnijim.

Dakle da bi produljili madost, odgodili starost, živjeli što duže u dobrom zdravlju, raspoloženju i sreći možete doprinjeti na taj način da u svoje svakodnevne aktivnosti svakako nađete vremena i za ovu itekako korisnu.

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Dan kruha i Dan jabuka
Tomislav Leček / datum: 22. 10. 2019. 15:23
Dan kruha i Dan jabuka

Ove godine smo objedinili dva važna dana, Dan kruha i Dan jabuka. Na početku su učenici predstavili različite sorte jabuka, zatim smo organizirali ples s jabukama, a na kraju se počastili ukusnim slasticama od jabuka koje su nam poslale vrijedne mame i bake uz pomoć samih učenika. Ne smijemo zaboraviti i odličan, zdravi sok od jabuka, rad jednog tate. Darivanjem jabuka zaključili smo ovaj poučan, zabavan i zdrav dan.

Više u fotogaleriji.

4. b i učiteljica


[OPŠIRNIJE]Darovi prirode
Tomislav Leček / datum: 22. 10. 2019. 15:19
Darovi prirode

Stjecanjem znanja o prirodi, živim bićima i uvjetima potrebnim za život na našoj planeti učenici 4. a opet su uvidjeli koliko je ona čudesna i izuzetno darežljiva. Odlučili su stoga učenici i ove godine zahvaliti joj na darovima obilježavanjem Dana kruha i Dana jabuka 18. 10. 2019. Bio je to izuzetno dinamičan, zanimljiv i poučan integrirani dan u kojem smo sadržajima gotovo svih predmeta prikazali važnost i vrijednost darova prirode. Priču smo započeli monolozima Noe, Eve i Lucije „Da sam ja jabuka“. Nakon toga su nam Teofil, Nika i Vanja predstavili po pet sorti jabuka. Jan, Dominik i Jana ponudili su nam recepte za pripremu kolača, džema i kompota od jabuka te nabrojili što se još sve može napraviti od jabuka. Zanimljivi su bili i matematički zadaci o jabukama, a njih su pripremili Krsto i Matija. Put od sjemenke do ploda jabuke opisali su nam Jakov, Lea i Andrej. Uslijedilo je uživanje u finim kolačima od jabuka, raznim proizvodima od brašna i domaćem jabučnom soku. Najveseliji dio dana bio je ples s jabukama. On je donio puno radosti i smijeha. Posebno su bile zanimljive kombinacije parova kojima je razlika u visini dodatno otežala zadatak, ali ga na taj način učinila još atraktivnijim.

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Posjet izložbi 3. b razreda
Tomislav Leček / datum: 22. 10. 2019. 15:15
Posjet izložbi 3. b razreda

18. listopada učenici trećeg b razreda posjetili su izložbu fotografija Tate Švedske i Hrvatske Johana Bävmana.

Ova je izložba nastala kao projekt Swedish Dads Švedskog instituta i švedskog fotografa Johana Bävmana, a u Varaždinu je bila dio Varaždinskih baroknih večeri nakon što je bila postavljena u nekoliko desetaka država širom svijeta.

Izložene fotografije prikazuju zanimljive trenutke iz života očeva koji koriste porodiljni dopust i aktivno se uključuju u život djece.

Učenici su veoma toplo, emotivno i veselo reagirali na brojne zanimljive prikaze iz svakodnevnog života tata u Švedskoj i tata iz Varaždinske županije.

Učenici i učiteljica su također tijekom pješačenja u grad obilježili Međunarodni dan pješačenja.

Nakon izložbe počastili su se sladoledom i uživali u toplom listopadskom danu.

Više u fotogaleriji.

Suzana Kućar


[OPŠIRNIJE]Obavijest o nastavku nastave
Tomislav Leček / datum: 21. 10. 2019. 13:10
Obavijest o nastavku nastave

U utorak, 22. listopada 2019. godine nastava će se odvijati prema redovnom rasporedu.

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 18. 10. 2019. 13:03
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U ponedjeljak, 21. 10. 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin. Nastava se neće održati. Učenici koji će ipak doći u školu bit će zbrinuti.

Napomena: Terenska nastava učenika 6. razreda (Zagreb) će se održati prema planu u ponedjeljak 21. 10. 2019. Vođa puta je Branka Pentić, prof.  Polazak je u 8.00 sati. Školski autobus će ujutro dovesti učenike za terensku nastavu prema važećem rasporedu.

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Sudjelovali smo na MakeX European Open 2019
Tomislav Leček / datum: 16. 10. 2019. 21:54
Sudjelovali smo na MakeX European Open 2019

Ove godine naša škola uključila se i sudjelovala u naprednom natjecanju u edukacijskoj robotici MakeX European Open 2019 koje je ove godine 12.10. 2019. održano u Zagrebu.

Sudjelovalo je 200 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije i Kosova koji su programirali robote i rješavali zadatke koristeći logičko razmišljanje, strateško planiranje i rješavanje problema poput pomicanja objekata, praćenja linija, prepoznavanja boja i drugih kompleksnih radnji koje roboti trebaju sami napraviti.

Naša škola sudjelovala je s dva tima Tim1; Antonela Nikolić i Eugen Sekovanić (6. a razred) te Tim2; Adam Kazić (7. b razred) i Marin Dilber (8. a razred). Učenicima je ovo bilo prvo ovakvo, europsko natjecanje, u kojem su se izvrsno snašli te postigli, s obzirom na prvo natjecanje, zapažene rezultate, osvojivši u starijoj dobnoj skupini: Tim1; 35 mjesto od 76 prijavljenih timova, a Tim2; 47 mjesto od 76 prijavljenih timova.

Ovogodišnja tema natjecanja je bila “Zaštitnik grada” (City Guardian). Natjecatelji su rješavali tematske zadatke s ciljem održavanja i unapređenja fiktivnog grada (štednjom energije, sortiranjem otpada, micanjem prepreka, recikliranjem, itd.

MakeX je svjetsko natjecanje u naprednoj, edukacijskoj robotici koje promovira učenje u raznim poljima znanosti i tehnologije potičući suradnju, interdisciplinarnost i orijentiranost ka rješavanju stvarnih problema.

Što su učenici nakon natjecanja rekli?
Antonela Nikolić: "Meni je na natjecanju iz robotike bilo super zato što sam naučila puno novih stvari, te sam se sprijateljila s mnogim natjecateljima."
Eugen Sekovanić: "Natjecanje je bilo super. Iskustvo koje treba probati. Rezultati mog tima bili su u granicama očekivanog pošto nam je ovo bilo prvo natjecanje ovakve vrste. U ukupno poretku našli smo se u sredini što nije umanjilo naše zadovoljstvo i želju za ponovnim sudjelovanjem. Svidio mi se rad u timu pri čemu smo razvijali ideje i zajednički nastojali postići što bolji rezultat. Prostor je bio dobar s puno dobre informatičke opreme i lijepo uređenih prostorija. Bilo je puno natjecatelja iz cijele Europe sa mnogo različitih ideja i konstrukcija robota. Sve pohvale kolegama i ostalim natjecateljima!"
Marin Dilber: "Natjecanje iz robotike mi je bilo posve novo iskustvo. Kada smo putovali za Zagreb sam razmišljao kako bi to natjecanje moglo izgledati i odvijati se, ali nisam bio napet. Natjecanje je prošlo dobro i ja sam bio zadovoljan."

Nakon ovih dojmova ostaje nam mnogo vježbati te osigurati da učenici i sljedeće godine prisustvuju europskom natjecanju postignu bolje rezultate te se plasiraju na svjetsko natjecanje u Kinu.

Više u fotogaleriji.

Tomislav Leček, učitelj - savjetnik informatike


[OPŠIRNIJE]Dan Policije
Tomislav Leček / datum: 16. 10. 2019. 19:54
Dan Policije

Policijska uprava Varaždinska i ove je godine pripremila zanimljiv program obilježavanja Dana policije. Učenici četvrtih razreda i njihove učiteljice  odlučili su razgledati prigodnu izložbu te su se 25. 9. 2019. uputili na Kapucinski trg. Nakon ugodne šetnje do grada, uživanja u ukusnom pecivu i sladoledu s velikim zanimanjem obišli su izložbeni prostor. Dječju pažnju zaokupila su izložena policijska vozila, oprema i tehnika, a najatraktivnija je bila  pokazna vježba interventne jedinice policije kojom su demonstrirali hvatanje pljačkaša banke i otkrivanje eksplozivne naprave pomoću policijskog psa.

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Pokus u 4. b
Tomislav Leček / datum: 16. 10. 2019. 19:47
Pokus u 4. b

U srijedu, 16. listopada 2019. učenici 4. b donijeli su u školu prerezane plastične boce, filtere, različite vrste tla i u grupama izvodili pokus kojim su željeli dokazati neka svojstva tla. Ovaj je pokus uspio, a učenici s nestrpljenjem čekaju nove.

Više u fotogaleriji.

Nataša Dolenc


[OPŠIRNIJE]Biljka je živo biće
Tomislav Leček / datum: 15. 10. 2019. 00:48
Biljka je živo biće

Čudesan svijet biljaka, njihova raznolikost, ljekovita svojstva i ljepota  dovoljni su razlozi da smo barem neke od njih poželjeli upoznati. Mali istraživači iz 4. a krenuli su u otkrivanje zanimljivosti  o pojedinim biljkama kroz izradu fotoherbarija. Na taj način su nas slikom i iznošenjem osnovnih karakteristika upoznali s velikim brojem  biljnih vrsta. Pod nazivom "Tko sam ja" šestero učenika odabralo je jednu biljku i opisivali su je od korijena do ploda, a zadatak je ostalih bio da odgonetnu o kojoj je biljci riječ. Upoznali smo i neke ljekovite biljke od kojih se pripremaju čajevi te smo u razredu imali čajanku i kušali ih, a ujedno i naučili koja ljekovita svojstva ima koja od njih. Na kraju smo  naučili da se biljkama možemo i zasladiti što smo i učinili nakon pripreme vrlo ukusne voćne salate.

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Sunčev sustav
Tomislav Leček / datum: 15. 10. 2019. 00:39
Sunčev sustav

Učenici 4. a razreda ovu su školsku godinu započeli učenjem o prirodi, živim bićima i uvjetima bez kojih život ne bi bio moguć. Jedan od tih uvjeta je i Sunce. Odlučili smo malo bolje upoznati našu zvijezdu i sve njezine planete. Zanimljivim izlaganjem  parovi učenika predstavili su Sunčev sustav, a nakon toga su ga  kaširajući i  izradili. U ovoj izuzetno zanimljivoj, zabavnoj i poučnoj aktivnosti  jako smo uživali.

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo europski dan jezika
Tomislav Leček / datum: 15. 10. 2019. 00:25
Obilježili smo europski dan jezika

Prošli tjedan smo na našoj školi obilježili Europski dan jezika. U sklopu projekta ''Miam, Yummie, Lecker!'' učiteljice stranih jezika su sa svojim učenicima imale razne radionice. Tako su  učiteljica njemačkog jezika Jelena Novak Pojer i 7. a te  učiteljica Željka Hutinski i 4. a razred pekli palačinke. Pardon Pfannkuchen. Osim što su koristili njemački recept, peklo se, razgovaralo i jelo na njemačkom jeziku.

Učiteljica francuskog jezika Kamelija Habulin i 8.b razred častili su se fonduom. Umakali su voće u slasnu čokoladu i naravno, sve to na francuskom jeziku. Bilo je délicieux!

Učiteljica Ivana Fiket i 8. a razred imali su pravu malu čajanku, tj. Victorian tea party . Uz engleski čaj s mlijekom i keksiće, te viktorijanskom muzikom u pozadini, naučili su ponešto o vremenu kraljice Viktorije i tadašnjim čajnim zabavama. Koristeći nove tehnologije izradili su i mali podsjetnik u Padlet alatu. Bilo je marvellous!

S Europskim danom jezika ne završavaju jezične aktivnosti u našoj školi. Naime, tijekom cijele godine provodi se projekt ''Svaki tjedan jezik jedan'' u kojem sudjeluju svi učitelji i učenici. Svaki tjedan pozdravljat ćemo se na jednom od jezika Europske unije. Na ulazu u školu postavljeni su plakati s pozdravima na određenom jeziku kao podsjetnik na jezik koji koristimo taj tjedan. I u našim jelovnicima bit će jelo koje predstavlja određenu zemlju taj tjedan. Isto tako, jezične aktivnosti provodimo i kroz različite eTwinning projekte, ali o tome u nekoj drugoj priči…

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji i ne zaboravite, jezici oplemenjuju život.

Ivana Fiket


[OPŠIRNIJE]Prijedlog programa izleta na Medvednicu
Tomislav Leček / datum: 12. 10. 2019. 19:47
Prijedlog programa izleta na Medvednicu

Ovdje možete preuzeti prijedlog programa izleta na Medvednicu.


[OPŠIRNIJE]Izlet u Park znanosti u Oroslavlju
Tomislav Leček / datum: 11. 10. 2019. 18:40
Izlet u Park znanosti u Oroslavlju

Učenice i učenici 7. a i 7. b razreda s razrednicama Ivanom Sukačić i Ivanom Banek, te učiteljicom Anicom Vragović i učiteljem Aleksandrom Monom Macko Puhekom, su 9. listopada 2019. godine u sklopu terenske nastave posjetili Park znanosti u Oroslavlju.

Učenice i učenici su uz stručno vodstvo imali priliku vidjeti razne eksponate, poput glazbene ograde, zvučnih zrcala i spirale adaptacije, a na kraju su i sami mogli izvesti pokuse u Parku. Ovaj izlet je izvrsna nadopuna programu iz prirodoslovlja, naročito fizike koja se počinje učiti u sedmom razredu. 

Više u fotogaleriji.

Ivana Sukačić


[OPŠIRNIJE]Obavijest o nastavku nastave
Tomislav Leček / datum: 11. 10. 2019. 10:24
Obavijest o nastavku nastave

U ponedjeljak, 14. listopada 2019. godine nastava će se odvijati prema redovnom rasporedu.

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Svemirski vrt
Tomislav Leček / datum: 11. 10. 2019. 02:08
Svemirski vrt

U sklopu rada astronomske grupe, učenice i učenici - Dora Furjan, Klara Novak, Adam Kazić,

Leona Šanjek, Antonela Nikolić i Hana Puh – su započeli s izradom svemirskog vrta, gdje su za početak usporedili veličine nekih svemirskih objekata – Saturna, Sunca, zvijezda Arktura, Rigela i Betelgeza, te crnih rupa u galaksiji NGC 1277 i kvazaru TON 618 – s veličinom našeg planeta Zemlje.

Više u fotgogaleriji.

Aleksandar Mona Macko Puhek, voditelj astronomske grupe


[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 10. 10. 2019. 10:58
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

U petak, 11. listopada 2019. održat će se štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin.

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Tomislav Leček / datum: 10. 10. 2019. 08:09
Obavijest

Prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavljujem da je kontakt osoba za informacije vezane uz najavljeni štrajk ravnateljica škole dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.

Sve upite vezane uz navedenu tematiku možete slati na sljedeću adresu elektroničke pošte: ravnateljica@os-treca-vz.skole.hr

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava
Tomislav Leček / datum: 9. 10. 2019. 15:13
Obavijest povodom štrajka zaposlenika školskog sustava

Dana 10. listopada 2019. najavljen je štrajk djelatnika III. osnovne škole Varaždin.

Do sada  nije utvrđen točan broj učitelja koji će štrajkati.

S obzirom da ne raspolažemo informacijama o broju zaposlenih koji će štrajkati organizirat ćemo odgojno - obrazovni rad prema mogućnostima.

Školska užina je organizirana prema važećem jelovniku.

Ravnateljica škole:

dr. sc. Jasenka Martinčević, prof.


[OPŠIRNIJE]Učitelj Tomislav Leček dobio nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja
Tomislav Leček / datum: 5. 10. 2019. 18:46
Učitelj Tomislav Leček dobio nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja

Učitelj III. osnovne škole Varaždin nagrađen je za unaprjeđenje odgojno – obrazovnog procesa i podizanja kvalitete obrazovanja na temelju više kriterija koji su bili uvjet za prijavljivanje na natječaj.

5. listopada 2019., povodom Dana učitelja, na svečanosti u Sveučilišnoj i nacionalnoj knjižnici u Zagrebu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske nagradilo je 510 najuspješnijih odgojno – obrazovnih radnika u školskoj godini 2018./2019. temeljem odluke Povjerenstva za nagrađivanje.

Iz naše škole nagrađen je učitelj – savjetnik informatike, Tomislav Leček, magistar informatike.

Tomislav Leček nagrađen je za mentorstvo učenicima na državnoj razini, održanim predavanjima županijske, državne i međunarodne razine, rad s darovitim učenicima, za sudjelovanje u realizaciji projekta i unapređenje rada škole, vođenje web stranice škole te vođenje radionica Centra izvrsnosti.

Temeljem novog Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, učitelji su nagrađeni novčanim iznosom bruto iznosa od 10.000 kuna, a nagrade najboljima dodijelila je ministrica Blaženka Divjak.


[OPŠIRNIJE]Planinarski izleta na Ravnu goru i u Trakošćan
Tomislav Leček / datum: 1. 10. 2019. 16:19
Planinarski izleta na Ravnu goru i u Trakošćan

Planinarska sekcija naše škole, ogranak HPD MIV, organizirala je 21. rujna 2019. izlet na Ravnu Goru i u Trakošćan. Krenuli smo ispred škole u jutarnjim satima autobusom prema selu Kamenica blizu Lepoglave, jednoj od polaznih točaka za planinarenje na Ravnu Goru. Autobus nas je dovezao do Cimerplaca odakle smo pješice krenuli cestom do planinarskog doma. Vrijeme je bilo sunčano i toplo, pa smo putem uživali u laganoj šetnji i lijepim vidicima prema Varaždinu. Kod planinarskog doma  okrijepili smo se i malo odmorili. Put smo nastavili prema piramidi, na koju se nekolicina hrabrijih mladih planinara popela. Prošetali smo pored kapelice Sv. tri kralja i nastavili prema drugom planinarskom domu Pusti duh. Tamo nas je dočekao vrlo ljubazan domar, a nakon kraćeg odmora krenuli smo planinarskom stazom prema Trakošćanu. Staza nas je vodila kroz brežuljke, vinograde, šumske staze i puteljke sve dok nismo ugledali dvorac Trakošćan. Slijedila je šetnja poučnom stazom uz jezero. Zahvaljujući poučnim točkama, kojih ima 20, saznali smo o biljkama i  životinja koje obitavaju na području ovog zaštićenog krajolika, ali i  uživali na toplom jesenskom suncu. Nakon kraćeg odmora krenuli smo autobusom prema Varaždinu. Sretni i zadovoljni  stigli smo u večernjim satima. 

Više u fotogaleriji.

Ivana Banek

 


[OPŠIRNIJE]Naši učenici uspješno sudjelovali na natjecanju u orijentacijskom trčanju
Tomislav Leček / datum: 1. 10. 2019. 16:17
Naši učenici uspješno sudjelovali na natjecanju u orijentacijskom trčanju

Povodom obilježavanja Dana policije, Policijska postaja Varaždin organizirala je sportski dan za učenike osnovnih i srednjih škola natjecanjem u orijentacijskom trčanju. Natjecanje se održalo 24. rujna u dvorištu dvorane Graberje. Našu školu predstavljali su učenici osmih razreda Marin Dilber, Lovro Tušek-Podbrežnički, Leon Vidmanić, Anja Dolovski, Vida Huzjak i Tea Težak, uz pratnju učitelja Darka Škerbića i Ivane Banek. Učenici su se natjecali u kategoriji dječaka i djevojčica osnovnih škola i postigli izvrstan uspjeh. Učenik Leon Vidmanić osvojio je 2. mjesto za koje je nagrađen diplomom, dok su se ostali poredali unutar prvih deset mjesta. Uspjeh je tim veći što su se svi učenici prvi puta susreli s orijentacijskim trčanjem. Škola je za sudjelovanje  u natjecanju primila zahvalnicu.

Više u fotogaleriji

Ivana Banek


[OPŠIRNIJE]Mali vrt za održivo sutra na III. osnovnoj školi Varaždin
Tomislav Leček / datum: 29. 9. 2019. 20:07
Mali vrt za održivo sutra na III. osnovnoj školi Varaždin

23. travnja 2019. u Gradskoj vijećnici je predstavljen projekt „Mali vrt za održivo sutra“. Ciljevi projekta su edukacija iz područja održivog razvoja s naglaskom na održivom uzgoju hrane, aktivno sudjelovanje učitelja i učenika u organskom uzgoju, vrtlarstvu, rastu i njezi biljaka i proizvodnji hrane. Na predstavljanju projekta su bili predstavnici grada, ali i koordinatorice projekta s II., III, IV. i VI. osnovne škole Varaždin te voditeljica projekta gospođa Rusalka Majer iz Udruge Gredica.

Na našoj III. osnovnoj školi Varaždin projekt je započeo u svibnju 2019. godine edukacijom nastavnika o temi održivog razvoja. Predavanje je održala edukatorica o biovrtlarenju Silvija Kolar - Fodor iz Udruge Biovrt – u skladu s prirodom. Predavačica je podijelila svoja znanja i iskustva stečena u dosadašnjem radu čime je potaknula učitelje na primjenu istog.

Naš projekt “Mali vrt za održivo sutra” traje već pet mjeseci i u to malo vremena odradili smo veliki posao. Učenici su zajedno sa svojim učiteljicama svoje gredice posadili te naučili nešto novo o hrani, bilju, vrtu i održivom razvoju. U međuvremenu su ubirali plodove svog rada i uživali u njima. 27.9. u sklopu projekta posjetili su OPG Lukač – „Blaga Lijepe Naše“ gdje su boravili na seoskom gospodarstvu te se upoznali s mnogim autohtonim pasminama životinja. Pratiteljica ih je upoznala s mnogim životnim i prehrambenim navikama životinja dostupnih na imanju. Učenici su imali priliku iz prve ruke saznati kako kalifornijeske gliste pomažu u dobivanju humusa. Kao trajnu uspomenu na ovaj posjet učiteljice su posadile sadnicu smreke.

Uživamo provodeći vrijeme vani na našem malom velikom vrtu i velika nam je radost širiti vrtlarski entuzijazam s najmlađima! U fotogaleriji pogledajte naš trud.

Više u fotogaleriji.

Učiteljice trećih razreda


[OPŠIRNIJE]Sunčev sustav
Tomislav Leček / datum: 29. 9. 2019. 20:04
Sunčev sustav

Sunce nam daje svjetlost i toplinu, a Sunčev sustav nam budi znatiželju i želju za istraživanjem. U 4. b razredu upravo smo o tome razgovarali, istraživali i izrađivali. Najprije smo naučili nešto o Suncu, zatim o svakom planetu Sunčevog sustava i na kraju, kaširanjem napravili mali dio svemira u našem razredu.

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Svaki tjedan, jezik jedan
Tomislav Leček / datum: 29. 9. 2019. 18:45
Svaki tjedan, jezik jedan

Kao i svake godine, i ove godine obilježavamo Dan europskih jezika, s jednom novinom. U hodniku škole je postavljeno osam novih plakata koje su izradile učenice i učenici 8. b razreda: Jan Zdelar, Ivano Brdar, Elena Šanjek, Rebeka Blaguški, Tea Težak, Anja Dolovski i Mirna Sokol. Na njima su prikazane svakodnevne situacije u školi, zajedno s riječima koje koristimo svakodnevno. 

Ovaj tjedan su riječi napisane na hrvatskom jeziku, a do svibnja će se na plakatima izmijeniti dvadeset i četiri službena jezika Europske unije. Svrha projekta je upoznavanje jezične raznolikosti Europe, odnosno načina na koji djeca razgovaraju sa svojim učiteljicama i učiteljima diljem zemalja unije. Uz jezičnu raznolikost tijekom školske godine ćemo upoznavati i kulinarsku raznolikost u školskoj kuhinji, pošto će jedan dan u tjednu učak biti pripremljen prema receptu zemlje u kojoj je jezik s plakata služben. Na plakatima će se moći također iz tjedna u tjedan pratiti i simbole zemalja unije, njihove grbove  i zastave, te godinu kada je jezik zemlje postao službeni jezik unije.

Projektni tim čine sljedeće učiteljice i učitelji: Ivana Fiket, Kamelija Habulin, Tomislav Leček, Aleksandar Mona Macko Puhek, Dijana Piskač, Jelena Novak Pojer i Ivana Sukačić.

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Astronomska grupa je započela s radom
Tomislav Leček / datum: 29. 9. 2019. 18:40
Astronomska grupa je započela s radom

Drugu godinu zaredom je u našoj školi uspostavljena astronomska grupa. Ove godine smo uz pripremu za natjecanje iz astronomije predvidjeli i izradu astrolaba u prostorijama Gradskog muzeja Varaždin, obilježavanje prve godišnjice ulaska Republike Hrvatske u Europsku svemirsku agenciju, istraživanje prostornovremenske veličine i konačnosti svemira u okviru projekta „Vansvemirko i Vansvemirka“, te promatranja neba iz školskog dvorišta. Za potrebe ove zadnje aktivnosti je škola nabavila dalekozor, laserski pokazivač neba, te teleskop čiju su montažu učenici Marko Sokol, Luka Pokos i David Horvat već počeli vježbati.

Aleksandar Mona Macko Puhek, voditelj astronomske grupea


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan
Tomislav Leček / datum: 27. 9. 2019. 00:14
Hrvatski olimpijski dan

Učenici i učiteljice drugih, trećih i četvrtih razreda, obilježili su 10. rujna Hrvatski olimpijski dan.

Toga dana u dvorani škole učenici su vježbali elemente i vježbe iz raznih sportskih disciplina, bijelim majicama obilježili simboliku toga dana te kroz aktivnosti njegovali zajedništvo, poštivanje pravila igre (fair play), suradnju i radost.

Učenicima prvih razreda to je bio tek drugi dan nastave te su se tijekom prvog sata pridružili pažljivim i sramežljivim  promatranjem trećaša, a uskoro i aktivnim, veselim  skandiranjem.

Školska je godina započela aktivno - sportom i veseljem!

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Učenici 3. b na izložbi Nenada Opačića
Tomislav Leček / datum: 24. 9. 2019. 01:25
Učenici 3. b na izložbi Nenada Opačića

Učenici 3.b razreda posjetili su izložbu Skulpture varaždinskoga autora Nenada Opačića.

Kroz izložbu ih je proveo sam umjetnik i objasnio kako nastaju njegovi radovi, pomoću kojih alata i materijala ih izrađuje, kako dobiva inspiraciju i sl.

Učenici su bili zainteresirani i postavljali su brojna pitanja na koja je autor zanimljivo i strpljivo odgovarao.

Ovo je bila prva izložba ove školske godine tijekom nastave likovne grupe s ciljem da učenici upoznaju djela varaždinskih, hrvatskih i stranih likovnih umjetnika, razvijaju svoju vizualnu percepciju, spoznaju vrijednosti likovnog stvaralaštva i proširuju kompetencije vizualnoga mišljenja.

Više u fotogaleriji.

Suzana Kućar


[OPŠIRNIJE]Olimpijski dan
Tomislav Leček / datum: 22. 9. 2019. 20:25
Olimpijski dan

U utorak, 17. rujna 2019, obilježili smo olimpijski dan pješačenjem i školskom biciklijadom. Sa svojim su učiteljicama i učiteljima tako nakon održana prva tri sata nastave izašli iz škole i uključili se u jednu od ponuđenih aktivnosti. Sudionici biciklijade otišli su biciklima do sportske dvorane na Dravi gdje su proveli vrijeme u prirodi uz igru i druženje, a učenici koji su se odlučili za pješačenje proveli su vrijeme prvo u pješačenju, a onda igri i aktivnostima u školskom dvorištu. Cilj obilježavanja toga dana jest djecu potaknuti na bavljenje sportskim aktivnostima, na boravak u prirodi i korištenju održivog i ekološki prihvatljivog načina transporta, zatim sigurnog načina sudjelovanja u prometu nošenjem kacige i vožnjom prema prometnim pravilima, ali i na promicanje vrijednosti olimpizma. Ukazano je na olimpijska načela: mir, razumijevanje, solidarnost.

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]28. obljetnice Dana oslobođenja grada Varaždina te Dana branitelja Varaždinske županije
Tomislav Leček / datum: 22. 9. 2019. 20:19
28. obljetnice Dana oslobođenja grada Varaždina te Dana branitelja Varaždinske županije

Učenici osmih razreda uključeni u projekt Domovinski rat sudjelovali su u petak, 20. rujna 2019. u obilježavanju 28. obljetnice Dana oslobođenja grada Varaždina te Dana branitelja Varaždinske županije. Središnja svečanost započela je u 9:30 sati kod Križa zahvalnosti na Trgu slobode gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće. U 10:00 sati su se na Kapucinskom trgu postrojili predstavnici varaždinskih ratnih postrojbi s ratnim zastavama te zastavama udruga proisteklih iz Domovinskog rata. U svečanom stroju bili su pripadnici Policijske uprave varaždinske, Specijalne jedinice policije Roda, 104. brigade, Odreda narodne zaštite, 5. bojne 1. A brigade Tigrovi te 7. gardijske brigade Pume. Svim okupljenima obratili su se predstavnici branitelja, grada i županije, te drugi uzvanici. Nakon završetka svečanosti razgledali smo taktičko – tehnički zbor, izložbu naoružanja i tehnike Hrvatske vojske, policije i vatrogastva kao i helikoptere policije i vojske.

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]E-Twinning projekt Kroatisch – polnisches Abenteuer
Tomislav Leček / datum: 22. 9. 2019. 20:15
E-Twinning projekt Kroatisch – polnisches Abenteuer

Još prošle školske godine, u veljači 2019. godine, učenici sadašnjeg 7. a započeli su sa svojom učiteljicom njemačkog Željkom Hutinski eTwinning projekt pod nazivom Kroatisch – polnisches Abenteuer. Zemlja partner s kojom su se povezali i započeli suradnju bila je Poljska – učenici 6. razreda i njihova učiteljica njemačkog jezika Katarzyna Strojna.

Ciljevi projekta bili su bolja komunikacija na njemačkom jeziku i proširenje vokabulara, upoznavanje i razumijevanje strane kulture, sklapanje novih prijateljstava, prezentacija  i predstavljanje vlastitog života, škole i domovine, rad s multimedijom te poticanje kreativnosti učenika.

Cjelokupnu našu suradnju i zajednički rad podijelili smo u nekoliko mjeseci – od veljače do rujna 2019. godine:

 • u veljači su se hrvatski i poljski učenici međusobno upoznali razmjenjujući osobna pisma u kojima su pisali o obitelji, prijateljima, slobodnom vremenu, aktivnostima i hobijima,
 • u ožujku su izrađivali power – point prezentacije i snimali kratke video uratke na temu Moja škola te ih razmjenjivali na Twinspace –u,
 • u travnju su si međusobno slali personalizirane čestitke povodom Uskrsa u kojima su opisivali Uskrs u njihovoj obitelji; te izrađivali prezentacije, video uratke i kvizove na temu Moj grad,
 • u svibnju su izrađivali prezentacije, video uratke ili plakate na temu Moja domovina te svoje prijatelje iz partnerske zemlje na Twinspacu upoznali sa znamenitostima, poznatim ličnostima, nacionalnim jelima itd. svoje zemlje
 • u lipnju su učenici razmijenili razglednice svoga mjesta ili države
 • u rujnu je slijedila sistematizacija i evaluacija cijelog projekta i zajedničke suradnje

Sve ciljeve koje smo si postavili ovim projektom i više smo nego ispunili, njemački jezik smo učili na zabavan i motivirajući način, poboljšali smo svoja znanja njemačkog jezika i bili visoko motivirani za rad i učenje, kreativno smo upotrebljavali IKT alate.

U novoj školskoj godini radujemo se nekom novom projektu s novom partnerskom zemljom i novim temama te se nadamo tako lijepoj i uspješnoj suradnji kao što je to bila ova s Poljskom.

Obzirom da je projekt bio jako uspješan, prijavit ćemo ga za oznaku kvalitete.

Učenici 7. a razreda i učiteljica Željka Hutinski


[OPŠIRNIJE]Život biljke u 4. b
Tomislav Leček / datum: 22. 9. 2019. 20:11
Život biljke u 4. b

U 4. b razredu, na satu prirode i društva, stvarao se život iz sjemenki različitog povrća. Učenici su donijeli sjemenke, zemlju, posude i primili se posla. Uživali su kao vrtlari, a još se više vesele biljkama koje će niknuti, a oni će svaki dan pratiti imaju li dovoljno vode, svjetlosti i topline.

Više u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Posjet prvim razredima
Tomislav Leček / datum: 22. 9. 2019. 20:06
Posjet prvim razredima

Danas je naše prvašiće posjetio policajac i teta iz Crvenog križa. Naučili smo kako ćemo pravilno proći preko ceste, hodati pravilno, ne igrati se blizu ceste i još mnogo toga. Teta nam je pokazala kako se ponašati kad se ozlijedimo i pružiti pomoć ozlijeđenom prijatelju. Bilo je vrlo poučno i zabavno.

Više u fotogaleriji.

Učiteljice i učenici 1. razreda


[OPŠIRNIJE]Poziv na Misu zaziva Duha Svetoga na početku školske godine
Tomislav Leček / datum: 13. 9. 2019. 09:01
Poziv na Misu zaziva Duha Svetoga na početku školske godine

Ovim putem radosno pozivam Vas, profesore, profesorice, učitelje, učiteljice, djelatnike, djelatnice, učenike i učenice III. OSNOVNE ŠKOLE VARAŽDIN na Misu zaziva Duha Svetoga na početku školske godine 2019./2020. Misa će biti u nedjelju, 15. rujna 2019. godine u 11 :00 sati u našoj župnoj crkvi u Biškupcu.

Svima želim obilje Božjega blagoslova u radu.

župnik Tomislav Dodlek


[OPŠIRNIJE]Prijave za Centar izvrsnosti in Informatike
Tomislav Leček / datum: 10. 9. 2019. 15:20
Prijave za Centar izvrsnosti iz Informatike

Ponovo kreću prijave za Centar izvrsnosti iz Informatike koji će se održati ove školske godine 2019./2020. godine

Ovdje možete vidjeti radionice iz Centra izvrsnosti za Informatiku. Ukoliko želite sudjelovati na jednoj od radionica javite se/prijavite se učitelju Tomislavu Lečeku najkasnije do 23. 9. 2019.


[OPŠIRNIJE]Centar izvrsnosti iz matematike
Tomislav Leček / datum: 10. 9. 2019. 12:56
Centar izvrsnosti iz matematike

Odlukom Varaždinske županije testiranje za Centar izvrsnosti iz matematike za šk. god. 2019./2020 održat će se i ove godine. Potaknuti višegodišnjim izvrsnim rezultatima učenika naše škole polaznika Centra izvrsnosti pozivamo sve učenike 2. - 8.razreda koji pokazuju interes, volju i znanje matematike da se do 20. 9. 2019. jave svojim učiteljicama kako bi se na vrijeme mogla napraviti prijava svih zainteresiranih učenika naše škole. Više informacija možete pronaći na mrežnoj stranici Centra izvrsnosti iz matematike.


[OPŠIRNIJE]Prijedlog programa izleta na Ravnu goru - Trakošćan
Tomislav Leček / datum: 9. 9. 2019. 10:23
Prijedlog programa izleta na Ravnu goru - Trakošćan

Ovdje možete preuzeti prijedlog programa izleta na Ravnu goru - Trakošćan.


[OPŠIRNIJE]Početak nove školske 2019./2020. godine
Tomislav Leček / datum: 31. 8. 2019. 10:51
Početak nove školske 2019./2020. godine

Dragi učenici!

Početkom mjeseca rujna bliži se povratak u školske klupe. Nadamo se da ste se odmorili, zabavili, uživali u prirodi i nakon svega opet zaželjeli svojih školskih prijatelja i učitelja.

Pred vama su mjeseci stjecanja novih znanja i vještina, ali i vrijeme druženja, novih prijateljstava i radosti odrastanja. U školskoj godini 2019./2020. želimo vam prije svega puno novih spoznaja i vještina, a time i puno dobrih ocjena i osmjeha na licima vaših roditelja. Budite znatiželjni, pitajte, družite se i istražujte.

Osobitu dobrodošlicu želimo učenicima koji kreću u prvi razred, jer za njih ova školska godina znači početak novog razdoblja u životu. Želimo da im torbe ne budu preteške i da se ugodno osjećaju u novoj sredini. Svi zajedno nastojati ćemo da im ovo razdoblje ostane u najljepšem sjećanju.

Pozivamo roditelje/staratelje da doprate svoje đake–prvake u ponedjeljak, 9. rujna 2019., u 10 sati.

Učenici ostalih razreda obvezni su doći u školu u 8 sati.

Svim učenicima, njihovim roditeljima, učiteljima i osoblju škole želimo puno uspjeha u novoj školskoj godini!

Veselimo se novom početku!

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest za roditelje o preuzimanju udžbenika
Tomislav Leček / datum: 31. 8. 2019. 10:02
Obavijest za roditelje o preuzimanju udžbenika

Roditelji učenika od 2. do 8. razreda III. OSNOVNE ŠKOLE VARAŽDIN koji dobivaju beplatne udžbenike trebaju doći u ponedjeljak 9. rujna 2019. radi preuzimanja tj. potpisivanja Izjave o preuzimanju besplatnih udžbenika ujutro od 9:00 do 10:00 ili popodne od 17:00 do 18:00 sati za roditelje koji ne mogu doći u jutarnjem terminu.

Roditelji učenika prvih razred III. OSNOVNE ŠKOLE VARAŽDIN koji dobivaju beplatne udžbenike trebaju doći u ponedjeljak 9. rujna 2019. radi preuzimanja tj. potpisivanja Izjave o preuzimanju besplatnih udžbenika ujutro u 10:00.

Ovom prilikom molimo Vas da ponesete OIB-e svoje djece kao i OIB jednog i drugog roditelja/staratelja.


[OPŠIRNIJE]PARKIRANJE unutar školskog dvorišta
Tomislav Leček / datum: 30. 8. 2019. 14:31
PARKIRANJE unutar školskog dvorišta

Poštovani roditelji!

U posljednje vrijeme primjećujemo da mnogi roditelji/skrbnici, bake i djedovi dovoze djecu u školu, ulazeći automobilom u školsko dvorište, iako je ulazak u školsko dvorište dozvoljen samo zaposlenicima škole i službenim osobama.

To pravilo postoji, prije svega, radi sigurnosti naših učenika. Ako se u školsko dvorište dovoze djeca automobilima, otežava se parkiranje djelatnicima i stvaraju se nepotrebne gužve koje povećavaju opasnost za djecu koja se kreću dvorištem.

Vjerujemo da je razlog ulaska u školsko dvorište automobilima taj što se teško zaustavljati i puštati djecu iz vozila na prometnoj cesti.

U tom slučaju djecu možete dovesti automobilom iza škole, na prostor gdje je stajalište školskog autobusa, pa ona mogu sigurno ući u školsko dvorište kroz stražnji ulaz.

Zbog sigurnosti naših učenika, molimo vas da poštujete zabranu ulaska u školsko dvorište automobilima.

Također, molimo SVE da poštuju vodoravnu signalizaciju te ne parkiraju svoja vozila na mjesto označeno za INVALIDE!

Hvala na razumijevanju!

 


[OPŠIRNIJE]Prvi razredi 2019./2020. g.
Tomislav Leček / datum: 1. 8. 2019. 09:49
Prvi razredi 2019./2020. g.

Podaci o rasporedu učenika prvih razreda 2019./2020. g. u razredne odjele mogu se dobiti u tajništvu škole.


[OPŠIRNIJE]Nabavka udžbenika za školsku godinu 2019./2020.
Tomislav Leček / datum: 15. 7. 2019. 12:00
Nabavka udžbenika za školsku godinu 2019./2020.

Sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN. br. 116./18) sredstva za nabavku udžbenika za redovne i izborne predmete za sve učenike osnovnih škola osiguravaju se iz Državnog proračuna.

U školskoj godini 2019./2020. bit će u uporabi dvije vrste udžbenika:

 • novi udžbenici za razrede koji ulaze u frontalnu provedbu kurikularne reforme 
  • 1. razred; svi predmeti,
  • 5. razred; svi predmeti i
  • 7. razred; fizika, kemija i biologija
   (popis novih udžbenika možete preuzeti ovdje)
 • postojeći udžbenici za sve ostale razrede koji su odobreni 2014. godine
  (popis postojećih udžbenika možete preuzeti ovdje)

NAPOMENA: U sredstvima državnog proračuna nisu osigurana sredstva za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za tehnički...). 

Ove godine Grad Varaždin je osigurao sredstva za nabavu dijela dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za tehnički...) čiji popis možete preuzeti ovdje. Jedini kriterij dobivanja dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava jest prebivalište na području Grada Varaždina zaključno s 31. 5. 2019. godine.

Roditelji imaju obavezu potpisati izjavu da se udžbenici moraju vratiti u dobrom stanju, a ako udžbenik nije u iskoristivom stanju, potrebno je kupiti novi.

Podjela udžbenika i radnih bilježnica će biti na početku školske godine u školi. Roditelj/skrbnik će potpisati Izjavu o prihvaćanju obveze vraćanja neoštećenih udžbenika na kraju nastavne godine.

NAPOMENA: Popis dodatnih radnih materijala koji se nabavljaju uz suglasnost i financiranje roditelja:

 • Radna bilježnica za izbornu nastavu vjeronauka od 1. - 6. razreda:
  • "U Božjoj ljubavi", radna bilježnica za katolički vjeronauk 1. razreda osnovne škole, Ana Volf, Tihana Petković, Glas Koncila (20.00 kn)
  • radna bilježnica za katolički vjeronauk od 2. - 4. i 6. razreda osnovne škole prema popisu postojećih udžbenika čiji popis možete preuzeti ovdje,

 • Radna bilježnica za nastavu stranih jezika:
  • New Building Blocks 1, radna bilježnica iz engleskoga jezika za 1. razred osnovne škole, prva godina učenja, Kristina Čajo Anđel, Daška Domijan, Ankica Knezović, Danka Singer, Profil Klett (55.00 kn),
  • Auf die Plätze, fertig, los 1, radna bilježnica iz njemačkoga jezika za 1. razred osnovne škole, prva godina učenja, Dinka Štiglmayer Bočkarjov, Irena Pehar Miklenić, Katarina Oreb Sajfert, Alfa (41.00 kn),

 • Radna bilježnica za nastavu iz predmeta:
  • Klio 5, radna bilježnica za povijest u 5. razredu osnovne škole, Sonja Banić, Tina Matanić, Školska knjiga (49.00 kn)
  • Gea 1, radna bilježnica za geografiju u 5. razredu osnovne škole, Danijel Orešić, Igor Tišma, Ružica Vuk, Alenka Bujan, Školska knjiga (49.00 kn)

 • Radna bilježnica za izbornu nastavu stranih jezika od 4. - 8. razreda:
  • Maximal 2, radna bilježnica njemačkog jezika za 5. razred osnovne škole, druga godina učenja, Julia Katharina Weber, Lidija Šober, Claudia Brass, Mirjana Klobučar, Profil Klett (59.00 kn)
  • Project Explore Plus Starter, Workbook, radna bilježnica za engleski jezik, 5. razred osnovne škole, 2. godina učenja, Sarah Phillips, Paul Shiptom, Oxford University Press (50.00 kn),
  • MERCI 1, cahier d‘activites, radna bilježnica iz francuskog jezika za 5. razred osnovne škole, 2. godina učenja, Profil Klett (65.00 kn)
  • radna bilježnica za izbornu nastavu stranih jezika od  4. i 6. - 8. razreda osnovne škole prema popisu postojećih udžbenika čiji popis možete preuzeti ovdje,

 • Radna bilježnica za nastavu informatike (koji nisu u mogućnosti pristupati digitalnim obrazovnim sadržajima putem interneta)
  • Like IT 5, radna bilježnica iz informatike za 5. razred osnovne škole, Blaženka Rihtar, Dragica Rade, Karmen Toić, Dlačić, Siniša Topić, Luka Novaković, Domagoj Bujadinović, Tomislav Pandurić, Alfa,
  • radna bilježnica za nastavu informatike za 6. razred prema popisu postojećih udžbenika čiji popis možete preuzeti ovdje,
  • radna bilježnica za izbornu nastavu informatike od 7. - 8. razreda prema popisu postojećih udžbenika čiji popis možete preuzeti ovdje,

 • Likovna mapa
  • za učenike 1. razreda nakladnik je "Alfa" (50.00 kn),
  • za učenike od 2. - 4. razreda bilo koji nakladnik, 
  • za učenike od 5. – 8. razreda nakladnik je "Profil Klett" (59.00 kn)

 • GEOGRAFSKI ATLAS za osnovnu školu, skupina autora, Školska knjiga (135.00 kn) - kupuje se u 5. razredu te vrijedi za sve četiri godine školovanja

[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima/starateljima u svezi potpisivanja prijavnica za upis u srednju školu
Tomislav Leček / datum: 2. 7. 2019. 09:24
Obavijest učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima/starateljima u svezi potpisivanja prijavni

Potpisivanje prijavnica za upis u srednju školu organizira se u srijedu, 10. srpnja 2019. godine u vremenu od 12:30 - 14:00 sati i od 16:00 - 17:00 sati.

Molimo da se obavezno odazovete na potpisivanje prijavnica u jednom od termina.

Na potpisivanje trebaju doći učenik/ca i jedan roditelj/staratelj.

Razrednice 8. a i 8. b razreda


[OPŠIRNIJE]Zaključak o načinu realizacije odmora za učenike
Tomislav Leček / datum: 1. 7. 2019. 14:28
Zaključak o načinu realizacije odmora za učenike

U priloženom dokumentu je zaključak o realizaciji odmora za učenike tijekom nastavne godine 2019./2020. u osnovnim školama nad kojima Grad Varaždin ima osnivačka prava.


[OPŠIRNIJE]Besplatni programi za učenike tijekom ljetnih praznika
Tomislav Leček / datum: 20. 6. 2019. 10:24
Besplatni programi za učenike tijekom ljetnih praznika

Grad Varaždin će tijekom ljetnih praznika organizirati 2 besplatna programa za učenike osnovnih škola Grada Varaždina.

Detalje pročitajte u priloženom dokumentu.


[OPŠIRNIJE]RSS


°~° Copyright © 2019. | III. OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN | ® Sva prava pridržana °~°
preskoči na navigaciju