U srijedu 11. lipnja 2025. održala se radionica kuhanja poznatog francuskog specijaliteta u blagovaonici za učenike 5. razreda.
U mjesecu svibnju i lipnju nastavna tema francuskog jezika bila je hrana: namirnice, jela, francuski obroci, zdrava prehrana te čitanje recepta.
Kao kruna napornog rada, učenici su se okupili u blagovaonici. Na stolu su bile namirnice, pribor za kuhanje te recepti. Učenici su najprije trebali izabrati namirnice i kuhinjska pomagala čitajući recept. U izvrsnoj grupnoj suradnji izabrali su točne namirnice i pribor. Potom su slijedili upute s recepata i pripremali specijalitet. Dok se specijalitet pekao, učenici su očistile stolove te postavile stol. Slijedilo je kušanje specijaliteta u ugodnoj atmosferi. Završilo se glasanjem svih učenika u ocjenjivanju jela.
Dojmovi učenika su bili:
- “Jednostavno je za izraditi, ukusno i hrskavo.”
- “Bolje je od običnih sendviča, jako zasitno.”
- “Ovo je bio test i htio bih da ovako nešto češće radimo u školi jer je zanimljivije i lakše od drugih testova. Bilo je jako fino.”
- “Bilo je zanimljivije za raditi i neto drugačije. To nam je bilo novo iskustvo u školi. Bilo je jednostavno i ukusno.”
Kako su sva jela bila lijepog izgleda, ukusna te napravljena u dobroj suradnji svi članovi ekipe dobili su zaslužene petice.
Bravo svim kuharima!